Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  8:19 πμ
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 19:09

Αιτωλοακαρνανία : Κατά 12% μειώθηκαν τα κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Σημάδια αποκλιμάκωσης με μικρή και αργή η μείωση των κρουσμάτων

Με περισσότερα από 800 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία έκλεισε η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Από τις 29/11 έως τις 5/12 στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφτηκαν 828 νέα κρούσματα.

Είναι χαρακτηριστικό της σταθερότητας που εμφανίζει η πανδημία στην Αιτωλοακαρνανία ότι εδώ και πολύ καιρό τα κρούσματα καθημερινά ξεπερνούν τα 100, ενώ μόνο το Σαββατοκύριακο και ιδίως τις Κυριακές, που γίνονται λιγότερα τεστ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων πέφτει λίγο κάτω από τον τριψήφιο αριθμό.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της σταθεροποίησης της πανδημίας σε υψηλά επίπεδα. Είναι ότι εδώ και τέσσερις εβδομάδες η καταγραφή των νέων κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση έχει μικρές διαφοροποιήσεις.

Οι αριθμοί μιλούν :
• 8 έως 14/11: 878 νέα κρούσματα
• 15 έως 21/11: 996 νέα κρούσματα
• 22 έως 28/11 : 949 νέα κρούσματα
• 29/11 έως 5/12: 828 νέα κρούσματα

Είναι πάντως χαρακτηριστικό του πόσο αργά δείχνει να οδεύει σε ύφεση η πανδημία από το γεγονός ότι την εβδομάδα που πέρασε υπήρχε μια μικρή μεν, αλλά ορατή, μείωση των νέων κρουσμάτων κατά περίπου 12% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Βεβαίως η μείωση αυτή πέρα του ότι είναι πολύ μικρή δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη στην αποσυμπίεση της κλινικής covid του Νοσοκομείου Αγρινίου, που συνεχίζει να νοσηλεύει σταθερά πάνω από 55 ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι ως ένας από τους δραματικότερους μήνες στον καιρό της πανδημίας κορονοϊού εξελίχθηκε ο Νοέμβριος στην Αιτωλοακαρνανία, καταγράφοντας 3.875 νέα κρούσματα. Οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων γίνονται ακόμα πιο τρομακτικοί αν συγκριθούν με τον αμέσως προηγούμενο μήνα καθώς 1.234 κρούσματα είχαν καταγραφεί το Οκτώβριο στην περιοχή.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 609 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News