Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 13:46

Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου: Χέρι βοηθείαςστο πυρόπληκτο Μετόχι Ευβοίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα μέλη της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της κοινότητας του Μετοχίου Εύβοιας και παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στους Αγρινιώτες να συνεισφέρουν στους συνανθρώπους τους που ακόμη μετράνε πληγές από την φωτιά του Αυγούστου.

Λέσχες Μοτοσυκλέτας ανά την Ελλάδα επισκέπτονται συχνά την περιοχή της Εύβοιας και αντικρίζοντας την καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά του Αυγούστου, αποφασίζουν να συνδράμουν προσφέροντας συγκεκριμένα τα είδη που τους ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής!

Πολλές λέσχες μοτοσυκλέτας ανά την Ελλάδα «υιοθετούν» κάποιο χωριό της Εύβοιας και προσφέρουν, μετά από αγώνα για περισυλλογή, στους κατοίκους λάδι, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη καθαρισμού.

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου μετά από μια εξόρμηση που πραγματοποίησαν πολλά μέλη της στην περιοχή της Εύβοιας, πριν περίπου ενάμιση μήνα, στο πλαίσιο της οποίας έκαναν το γύρο της Εύβοιας και ενημερώθηκαν για την πράξη αλληλεγγύης που κάνουν άλλες λέσχες ανά την Ελλάδα, αποφάσισαν να «βάλει πλάτη» και η λέσχη της πόλης και με την σειρά της να στηρίξει το Μετόχι Ευβοίας.

Οι φωτιές του Αυγούστου άφησαν πίσω τους στάχτη, καθώς έκαψαν εκτός από υποδομές στον τομέα του τουρισμού και πολλές εγκαταστάσεις που σχετίζονταν με τον πρωτογενή τομέα και όσες περιοχές της Εύβοιας δεν επλήγησαν άμεσα από την πύρινη λαίλαπα, επλήγησαν έμμεσα, καθώς δεν διαθέτουν τα ερείσματα από άλλες γειτονικές τους περιοχές και ταυτόχρονα πρέπει να στηρίξουν και τους άμεσα πληγέντες, με αποτέλεσμα όλη η Εύβοια, τόσες μήνες μετά, να μετρά ακόμη πληγές!

Στο Μετόχι Ευβοίας, το χωριό το οποίο προσπαθεί η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου να ενισχύσει, απευθύνοντας σοβαρό κάλεσμα για προσφορά σε όλους τους Αγρινιώτες και σε όλες τις Αγρινιώτισσες, τον Αύγουστο ξέσπασε φωτιά στην οποία για την κατάσβεσή της συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, εθελοντές πυροσβέστες και εκατοντάδες κάτοικοι που συνέδραμαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο το χωριό είχε εκκενωθεί!

Η φωτιά είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα όταν στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι σε αγροτοδασική έκταση της κοινότητας, ενώ για την ημέρα εκείνη η Πολιτική Προστασία είχε ενημερώσει για ακραία καιρικά φαινόμενα, τόσο τις αρχές, όσο και σε δεύτερη φάση τους κατοίκους της περιοχής με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους.

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου εδώ και καιρό και μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτο δεκαημέρου του Δεκεμβρίου συγκεντρώνει λάδι, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη καθαρισμού ώστε στις 12 Δεκεμβρίου με εξόρμηση που ήδη έχει διοργανώσει να παραδώσει η ίδια στην πλατεία του Μετοχίου τα προϊόντα που συγκέντρωσε!

Μιλώντας στη «Σ» ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης του Αγρινίου Μιχάλης Κωστακιώτης τόνισε: «Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, λάδι και είδη καθαρισμού για τους συνανθρώπους μας στο Μετόχι της Εύβοιας.

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να αφήσει τα προϊόντα που επιθυμεί σε τρία σημεία. Καθημερινά και στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων στο κατάστημα «Επώνυμο» που είναι στην πλατεία Ειρήνης και Στοά Παπαγιάννη (τηλ: 26410 55945), στο συνεργείο του Χρήστου Ηλιού κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας του που είναι στην Ε.Ο. Αγρινίου – Ιωαννίνων 7 (τηλ: 26410 58989) και κάθε Τετάρτη βράδυ στα γραφεία της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Αγρινίου στα παλιά τρένα (τηλ. επικ.: 6977 40 64 10).

Έχουμε συγκεντρώσει κάποια προϊόντα, αλλά καλύτερο είναι να μας ενισχύσει και η τοπική κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά πρέπει να σταθούμε και στον συνάνθρωπό μας.

Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της κοινότητας του Μετοχίου και γι’ αυτό ζητάμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα και όχι άλλα. Δεν χρειαζόμαστε ρούχα κλπ. αλλά επαναλαμβάνω χρειαζόμαστε τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη καθαρισμού και λάδι.

Την Κυριακή 12/12 θα μεταβούμε στο Μετόχι και στην πλατεία θα παραδώσουμε ότι μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε και γι’ αυτό ζητάμε και την ενίσχυση από τους συμπολίτες μας.

Όταν πέσει κάποιος τον βοηθάμε να σηκωθεί, μια πληγή τη φροντίζουμε μέχρι να επουλώσει, έτσι είναι και αυτή η περίπτωση. Συνάνθρωποί μας σε ένα άλλο σημείο της Ελλάδας χρειάζονται βοήθεια, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Το ελάχιστο αν δώσει ο καθένας μας θα τα καταφέρουμε».

Μάλιστα, η βοήθεια των Αγρινιωτών προς την Λέσχη και αυτή με την σειρά της προς τους κατοίκους του Μετοχίου αυτές τις ημέρες έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πλησιάζουν γιορτινές ημέρες και με την ελάχιστη έστω συνεισφορά του καθενός, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης κοινότητας θα μπορέσουν να κάνουν γιορτές αξιοπρεπώς αφήνοντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας στην άκρη.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1062 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 13:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.