Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  7:42 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 09:53

Μεσολόγγι: Η “πλημμύρα” οργής και αγανάκτησης επαναλαμβάνεται (εικόνες – βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μνήμες της καταστροφικής πλημμύρας του Οκτωβρίου του 2016 ξύπνησαν χθες Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στο Μεσολόγγι.

Η έντονη απογευματινή  βροχόπτωση προκάλεσε και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη στα ίδια σημεία που είχαν πληγεί τότε, αλλά και σε σημεία που ποτέ δεν είχε υπάρξει πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στην Πλατεία Κένεντυ.

Δεκάδες ισόγειες κατοικίες και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει με τους ιδιοκτήτες ή τους ενοίκους τους να είναι σε απόγνωση καθώς έχουν προκληθεί πολλές και σημαντικές ζημιές σε οικοσκευές, λέβητες και εμπορεύματα.

Δείτε φωτογραφίες του onairnews.gr την ώρα που πολίτες προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν:

Ζημιές επίσης έχουν προκληθεί και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως γράφει το mesolonginews.gr (απ’ όπου το ρεπορτάζ και το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό) τα σωστικά συνεργεία έδωσαν βάρος στον απεγκλωβισμό κυρίως ηλικιωμένων ατόμων ή όσων έχρηζαν  μηχανικής υποστήριξης και είχαν γίνει τουλάχιστον δυο διακομιδές στο νοσοκομείο.

Πλημμύρες Μεσολόγγι

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από την κατάσταση που επικρατούσε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μεσολόγγι αρκετή ώρα αφότου είχε σταματήσει η βροχόπτωση, έτσι όπως την περιγράφει ο φαρμακοποιός Πέτρος Πετρόπουλος:

Το πρώτο φως της ημέρας αναδεικνύει το συνολικό μέγεθος των ζημιών, ενώ το βέβαιο είναι ότι υπάρχει έκδηλη οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της πόλης για την κατάσταση που έζησαν για ακόμη μια φορά.

Στις 8 το πρωί σήμερα Σάββατο τα νερά δεν είχαν ακόμα υποχωρήσει.

Δείτε  φωτογραφίες του mesolonghinews.gr από τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι της πόλης:

Και εάν το 2016 η αιτία είχε αποδοθεί στο ότι υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων ομβρίων σήμερα που μπορεί, να αποδοθεί; Όταν με επίσημη ανακοίνωση ο Δήμος Μεσολογγίου υποστηρίζει ότι λειτουργούσαν κανονικά, τονίζει το σχετικό δημοσίευμα.

“Ο κόμπος στο χτένι”

Διαβάστε την ανάρτηση του δημάρχου Μεσολογγίου ο οποίο επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση επειδή δεν ενέκρινε χρηματοδότηση για προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα ο κ. Λύρος στην ανάρτησή του σημειώνει:

“Ο κόμπος έφθασε στο χτένι…
Ήρθε η ώρα η Πολιτεία, αν και καθυστερημένα, να μεριμνήσει για τις υποδομές του Δήμου μας

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει το νέο πέρασμα της κακοκαιρίας από το δήμο Ι.Π Μεσολογγίου.

Τα αντλιοστάσια δουλεύουν κανονικά, όμως ο όγκος του νερού είναι τεράστιος με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν. Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη ενημερώνουμε τους Δημότες ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε εγρήγορση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αυτή την ώρα 5 JCB επιχειρούν εντός της πόλης του Μεσολογγίου. Απευθύνω έκκληση σε όλους να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα.

Ο δήμος μας, που επανειλημμένως αντιμετωπίζει πλημμύρες, είτε εντός των πόλεων (Μεσολόγγι, Αιτωλικό) είτε στις αγροτικές περιοχές των Οινιαδών.

Με συνεχή και εμπεριστατωμένα υπομνήματα έχει περιγράφει η κατάσταση σε κάθε αρμόδιο φορέα και η ανάγκη επείγουσας προώθησης των αντιπλημμυρικών της Ιόνιας Οδού και κυρίως διάθεσης μηχανημάτων και πιστώσεων για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών.

Η αποκατάσταση όλων αυτών των συσσωρευμένων ζημιών (βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα δύο τελευταία χρόνια) είναι δύσκολη από το δήμο μας με τα λίγα μέσα που διαθέτει.

Η δημοτική μας αρχή έχει αιτηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση και προμήθεια μηχανημάτων για την διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας της πολιτικής προστασίας του δήμου μας για την αποτροπή και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης.

Όλα τα παραπάνω έχουν εκτεθεί και προφορικά επανειλημμένα σε κυβερνητικά στελέχη. Πλέον απαιτούμε απτές πράξεις και ενίσχυση του ιστορικού Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!! Οι δημότες δεν φταίνε σε τίποτα να βλέπουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται!”.

ΚώσταςΛύρος 4 12 2021

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 484 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.