Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 19:23

Χωρίς σημαντικές μεταβολές οι σχολικές μονάδες στο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωρίς σημαντικές μεταβολές οι σχολικές μονάδες στο Αγρινίου

Θετικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων, που εισηγήθηκαν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγρινίου, για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Αν και εσχάτως σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και της χώρας, υπήρξαν συγχωνεύσεις που προβλημάτισαν λόγω της πανδημίας, για τα σχολεία του Δήμου Αγρινίου δεν υπήρξαν τέτοιες προτάσεις.

Με εξαίρεση δύο συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων, που όμως παρουσιάζουν μηδενικό αριθμό μαθητών λόγω του δημογραφικού προβλήματος.

Ο λόγος για τα δημοτικά σχολεία Κυπάρισσου και Νέας Αβώρανης.

Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγρινίου

     ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

1.    Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας, με υφιστάμενη οργανικότητα 5/θέσιο σε νέα προτεινόμενη οργανικότητα 6/θέσιο, με προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό 68 μαθητές.

2.    Δημοτικό Σχολείο Ποταμούλας, με υφιστάμενη οργανικότητα 1/θέσιο σε νέα προτεινόμενη οργανικότητα 2/θέσιο με προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό 22 μαθητές.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

1.    Νηπιαγωγείο Κυπαρίσσου, με οργανικότητα 1/θέσιο, μαθητικό δυναμικό 0 μαθητές και Νηπιαγωγείο Ποταμούλας, με οργανικότητα 1/θέσιο  και μαθητικό δυναμικό 10 μαθητές, σε νέο σχολείο Νηπιαγωγείο Ποταμούλας, με οργανικότητα 1/θέσιο και εκτιμώμενο μαθητικό δυναμικό 9 μαθητές.

Η στέγαση του σχολείου που θα προκύψει από την παραπάνω μεταβολή, είναι εξασφαλισμένη και είναι το Νηπιαγωγείο Ποταμούλας, στην Κοινότητα Ποταμούλας Δήμου Αγρινίου.

2.    Δημοτικό Σχολείο Νέας Αβώρανης, με οργανικότητα 1/θέσιο, μαθητικό δυναμικό 0 μαθητές και 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων, με οργανικότητα 6/θέσιο και μαθητικό δυναμικό 86 μαθητές, σε νέο σχολείο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων, με οργανικότητα 6/θέσιο και εκτιμώμενο μαθητικό δυναμικό 83 μαθητές.

Η στέγαση του σχολείου που θα προκύψει από την παραπάνω μεταβολή, είναι εξασφαλισμένη και είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων, στην Κοινότητα Καινουργίου Δήμου Αγρινίου.

Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγρινίου

     ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

1.    Η ίδρυση της ειδικότητας «Τεχνικός Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου κρίνεται αναγκαία για τους παρακάτω λόγους:

·      Ο αριθμός μαθητών που φοιτούν στη Β΄ τάξη του τομέα Μηχανολογίας, δικαιολογεί την ίδρυση της νέας αυτής ειδικότητας. Η συγκεκριμένη σχολική μονάδα, αποτελεί το μοναδικό Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. του Νομού.

·      Υπάρχει εξασφαλισμένη στέγη, η οποία είναι αίθουσα του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου στο Αγρίνιο και ο υπάρχων τεχνολογικός εξοπλισμός, επαρκεί για τη λειτουργία της ειδικότητας.

·      Υπάρχει μόνιμο διδακτικό προσωπικό.

·      Η επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού, για την εν λόγω προσθήκη ειδικότητας, είναι αμελητέα.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 385 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.