Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 18:24

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Έκθεση ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2021

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ν. Κοροβέσης: «Αειφόρος ανάπτυξη και εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας» - H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Έκθεση ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2021

Με δικό της περίπτερο, το οποίο έλαβε πολύ θετικά σχόλια από επαγγελματίες αλλά και το κοινό που το επισκέφτηκαν, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη διεθνή έκθεση τουρισμού, «8th ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTUR EXPO», που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης τόσο οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας όσο και οι φιλοξενούμενοι επαγγελματίες πραγματοποίησαν σημαντικές Β2Β συναντήσεις με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συνάντησαν 35 ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλους εκπροσώπους του τουρισμού από την Ελλάδα, την Γερμανία, την Φινλανδία, το Ισραήλ, το Ντουμπάι, τη Γαλλία, τις Η.Π.Α., τη Ρουμανία, το Κόσοβο, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Κοινός παρανομαστής όλων των συναντήσεων ήταν το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι ξένοι και Έλληνες επαγγελματίες για να γνωρίσουν και να καταγράψουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η Δυτική Ελλάδα ως ταξιδιωτικός προορισμός.

Στο παραπάνω πλαίσιο, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας σχετικά με την ανάδειξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως προορισμού που προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες σε διαφοροποιημένους επισκέπτες. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε δε, πέρα από το τουριστικό μοντέλο «Ήλιος- Θάλασσα», στην ανάπτυξη εναλλακτικών τουριστικών πακέτων και προϊόντων που προβάλλουν τις ομορφιές της περιοχής μας, καθώς και το παραγωγικό και ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας που ενδείκνυται  ως προορισμός για όλο το χρόνο.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης,  «αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής, η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας σε συνδυασμό με τον εναλλακτικό τουρισμό που μπορούμε να υποστηρίξουμε. Εργαζόμαστε αποσκοπώντας στην ανάπτυξη και των υποδομών γύρω από αυτό ενισχύοντας το συνολικό τουριστικό προϊόν του τόπου».

Στην αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, το στέλεχος του Τμήματος Γεωργία Παπασπύρου και το στέλεχος της Διεύθυνσης Παιδείας-Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης Μαρία Τσάμη.

Διαβάστηκε 505 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.