Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 11:33

SOS από τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς για τις καταστροφές στη λιμνοθάλασσα-Τι ζητούν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για καταστροφές οικίσκων, δρόμων πρόσβασης, ιχθυοφραγμών, ιχθυοσυλληπτικών και απόφραξη στομίων λόγω της πρωτοφανούς δριμύτητας κακοκαιρία στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου -Αιτωλικού κάνουν λόγο οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί «Αγία Ειρήνη», «Ρεμπάκια», «Διβάρι» και «Προφήτης Ηλίας».

« Είναι προφανές ότι οι συνέπειες από τις καταστροφές των υποδομών και τις διαφυγές των ψαριών είναι δραματικά οδυνηρές για την επιβίωση του συνόλου των μελών των συνεταιρισμών της λιμνοθάλασσας αλλά και των Ελευθέρων επαγγελματιών αλιέων που πλέον θα έχουν μηδενικό εισόδημα διαβίωσης», αναφέρουν.

Παράλληλα με άλλο έγγραφο στην Αιτωλική Αναπτυξιακή σημειώνουν πως τα προς υποβολή επενδυτικά σχέδια των αλιευτικών συνεταιρισμών απαιτείται να αναμορφωθούν ως προς την φύση των έργων και τον προϋπολογισμό τους, ώστε σε αυτά να περιληφθούν επείγουσας ανάγκης παρεμβάσεις.

H επιστολή στην Πολιτική Προστασία και το Τμήμα Αλιείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε την νύκτα και τις πρωινές ώρες της 30ης Νοεμβρίου σημειώθηκαν πρωτοφανείς καταστροφές στο σύμπλεγμα των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου Αιτωλικού.

Σημειώθηκαν καταστροφές οικίσκων, δρόμων πρόσβασης, ιχθυοφραγμών, ιχθυοσυλληπτικών αποφράξεις στομίων καθώς και βυθίσεις αλιευτικών σκαφών. Προφανώς εξαιτίας των καταστροφών διέφυγε το σύνολο της αλιευτικής παραγωγής της επόμενης περιόδου περιλαμβανομένων και των χελιών που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη μέρα και είχαν τοποθετηθεί στις ειδικές κλούβες που καταστράφηκαν.

Χαρακτηριστικά μετά από δύο ώρες πάλης με τα κύματα ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Διβάρι μισθωτή του ιχθυοτροφείου Βασιλάδι έγινε δυνατόν να ανασυρθεί μετά την ολική καταστροφή του οικίσκου διαμονής του.

Τις επόμενες μέρες και αμέσως μετά την υποχώρηση των νερών που έχουν υπερκαλύψει τις εγκαταστάσεις έκαστος συνεταιρισμός θα σας υποβάλει αναλυτική κατάσταση ζημιών. Είναι προφανές ότι οι συνέπειες από τις καταστροφές των υποδομών και τις διαφυγές των ψαριών είναι δραματικά οδυνηρές για την επιβίωση του συνόλου των μελών των συνεταιρισμών της λιμνοθάλασσας αλλά και των Ελευθέρων επαγγελματιών αλιέων που πλέον θα έχουν μηδενικό εισόδημα διαβίωσης.

Συνημμένα υποβάλλονται αρχικά μετεωρολογικά στοιχεία και πρώτες φωτογραφίες σε σημείο που ήταν δυνατή η πρόσβαση

Καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού που είναι εγκατεστημένος στο κτήριο του Φορέα Διαχείρισης στο Αιτωλικό σε απόσταση 15-5 χλμ. από το μέτωπο της λιμνοθάλασσας καθώς και έκθεση πρόβλεψης της μετεωρολογικής υπηρεσίας της προηγούμενης μέρας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα καθώς και αρχικές φωτογραφίες

Το αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο ΠΣΚΕ στα πλαίσια της πρόσκλησης του Leader Aλιείας της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 558 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.