Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 00:11

Ψήφισμα για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ομόφωνο ψήφισμα υπέρ των αιτημάτων των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας στο Νοσοκομείο Αγρινίου εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου υιοθετώντας τη σχετική πρόταση του επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» Γ. Καραμητσόπουλου.

Ως γνωστόν προωθείται η προσφυγή σε ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας – φύλαξης στα Νοσοκομεία της χώρας, έναντι των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με τους εργαζόμενους – συμβασιούχους να ζητούν την παραμονή τους και τη μονιμοποίησή τους.

Όπως ανέφερε ο Γ. Καραμητσόπουλος «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επαναφέρει τα εργολαβικά συνεργεία τόσο στην καθαριότητα όσο και στην φύλαξη και τη σίτιση των Νοσοκομείων πετώντας κυριολεκτικά τους εργαζόμενους στο δρόμο».

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου βασίστηκε στην πρόταση του Γ. Καραμητσόπουλου, η οποία έχει ως εξής :

«Η ανάθεση σε ιδιώτες των επικουρικών λειτουργιών στην Δημόσια Υγεία σημαίνει ότι επανέρχεται η εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων με αμοιβές – φιλοδώρημα των 200 ευρώ και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που έχουν ως αποτέλεσμα αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες. Ταυτόχρονα όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν το κόστος των ιδιωτικών εργολαβικών συνεργείων για το κράτος είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι κοστίζουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Στεκόμαστε στο πλευρό συνδημοτών μας που εργάζονται στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Αγρινίου οι οποίοι:
– έχουν προσληφθεί με αδιάβλητο τρόπο με την εποπτεία του ΑΣΕΠ
– καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
– η συνεισφορά τους ήταν και είναι καθοριστική για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου ιδιαιτέρως την περίοδο της πανδημίας όπου προσφέρουν σημαντικό έργο.

Για αυτούς τους λόγους καλούμε τους κυβερνώντες να μην προχωρήσουν στην παραχώρηση της καθαριότητας των Νοσοκομείων σε ιδιώτες.
Ας ακούσουν την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων δίνοντας τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν, με την άμεση ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους ώστε και το Νοσοκομείο Αγρινίου να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά. Καλούμε επίσης τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να στηρίξουν έμπρακτα τους εργαζόμενους και το δικαίωμα τους στη εργασία».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 302 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.