Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 17:02

Πώς θα διαμορφωθεί το 2022 ο κατώτατος μισθός – Αυξήσεις και το 2023 (VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μικρές αυξήσεις ανά εξάμηνο και το 2023

Μικρές αυξήσεις ανά εξάμηνο θα υπάρξουν στον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με το Open. Οι αυξήσεις θα γίνουν βήμα βήμα είπε ο δημοσιογράφος Κώνστας Πλάντζος και υπογράμμισε πως «ανοίγει μια πολιτική συζήτηση πανευρωπαϊκά, γιατί συμφωνήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο να εκδοθεί Ευρωπαϊκή οδηγία για όλες τις χώρες για έναν αξιοπρεπή μισθό». Η Ελλάδα -με βάση την Eurostat- βρίσκεται στην 11η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 650 ευρώ κατώτατο μισθό, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Από 1η Ιανουαρίου έχει ψηφιστεί ήδη και θα εφαρμοστεί η αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό (και στα επιδόματα), οπότε θα διαμορφωθεί στα 663 ευρώ. Από 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί νέα αύξηση περί τα 2,5% με 3%, οπότε ο κατώτατος μισθός θ’ ανέβει στα 680 ευρώ. Αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί και το 2023 και πιθανότατα οι αυξήσεις θα γίνονται ανά εξάμηνο, λόγω αστάθειας, πληθωρισμού και ανταγωνισμού.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 662 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.