Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:57 μμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 09:34

Τα ΚΕΠ και …τραπεζικά υποκαταστήματα καθώς και …”Βοήθεια στο Σπίτι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις σκέψεις και το κυβερνητικό σχεδιασμό για τη μετάλλαξη των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αποκάλυψε , ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Εύβοιας, Σταύρος Μπένος, από το βήμα του Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπου συμμετείχε.

Η ” πρόβα τζενεράλε” θα γίνει στην Εύβοια με τα νέα ΚΕΠ που θα ιδρυθούν -λειτουργήσουν στις πυρόπληκτες περιοχές της.
Όπως είπε, στόχος είναι στη συνέχεια, να αποτελέσουν το μοντέλο μετασχηματισμού όλων των ΚΕΠ πανελλαδικά.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάφερε ο κ. Μπένος, είναι σχετικά ενήμερος και συμφωνεί με αυτό τον ”εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ”.

Ο κ. Μπένος , επισήμανε ότι τα ΚΕΠ για δυο και πλέον δεκαετίες παραμένουν τα ίδια , λησμονώντας ωστόσο τον όγκο νέων υπηρεσιών που τους έχει ανατεθεί παράλληλα με το οξύτατο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν, τα απαρχαιωμένα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτουν κ.α.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μπένο , τα νέα ΚΕΠ που θα λειτουργήσουν στη Β. Εύβοια – και στη συνέχεια θα ισχύσει πανελλαδικά- ” θα είναι υποκαταστήματα του κράτους” αλλά και …τραπεζικά. Επίσης σ΄αυτά ”θα μπει το ” Βοήθεια στο Σπίτι” ενώ τα ΚΕΠ θα υποχρεούνται πλέον να συγκεντρώνουν ΟΛΑ τα δικαιολογητικά και όχι οι πολίτες.

news-ta.gr

 

Διαβάστηκε 576 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.