Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:47 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 17:43

Νίκος Κοροβέσης : Ποιοτικές συνεργασίες που αναδεικνύουν την πολιτιστική πτυχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, υποδέχτηκαν στο Κτίριο Χρυσόγελου την έκθεση «Επιλογές Έργων της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών», το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, στην Ι. Πόλη του Μεσολογγίου. 

Η έκθεση, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών,   αποτελεί την έναρξη συνεργασίας που συνδέεται με μια περιοχή που άφησε το αποτύπωμά της  με το έργο της η διεθνώς αναγνωρισμένη χαράκτρια, Βάσω Κατράκη. Για τον λόγο αυτό, η Μαριάννα Κατράκη, εκπροσωπώντας το Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, αναφέρθηκε στο έργο της μητέρας της και την πολιτιστική παρακαταθήκη  που άφησε. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε  η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η Φλοράνς Χρηστάκη, Πρόεδρος της ΕΕΧ, και ο Νίκος Σταυρακαντωνάκης, μέλος ΕΔΙΠ στην ΑΣΚΤ και μέλος της ΕΕΧ, οι οποίοι και παρουσίασαν το σκεπτικό της έκθεσης και ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασίας.     

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, στο  μήνυμά του τόνισε σχετικά:  «Με ποιοτικές συνεργασίες σκοπεύουμε να αναδείξουμε κάθε πολιτιστική πτυχή της ΠΔΕ. Η έκθεση χαρακτικής και η συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών είναι η αρχή για μία νέα τροχιά αντίληψης και υλοποίησης δράσεων από την Περιφέρεια και ο Νοέμβρης να οριστεί ως  μήνας της Χαρακτικής στο κτίριο Χρυσόγελου ».

Η έκθεση λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας (εκτός Σαββάτου) κατά τις ώρες 10:30 – 14:00.

Διαβάστηκε 291 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.