Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 23:27

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 74η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Οι άνθρωποι, λέει ο Ξενοφάνης, έπλασαν τους Θεούς κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή τους: "Και οι θνητοί νομίζουν ότι έτσι γεννήθηκαν οι Θεοί, και είχαν φτιασιά και φωνή και όψη ίδια με τη δικιά τους... Αν τα ζώα είχαν κι αυτά χέρια και μπορούσαν να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν έργα σαν των ανθρώπων, τότε θα έπλαθαν και αυτά τους Θεούς τους με την δικιά τους όψη".

- Ο στόχος των πρώτων Ελλήνων φιλοσόφων ήταν να δώσουν φυσικές εξηγήσεις στα φυσικά φαινόμενα.

-Οι πρώτοι Έλληνες φιλόσοφοι είναι γνωστοί  με το όνομα "φυσικοί φιλόσοφοι" επειδή ασχολήθηκαν με τη φύση και τα φυσικά φαινόμενα.

-Ήθελαν να κατανοήσουν τα φυσικά φαινόμενα με τη βοήθεια της παρατήρησης και της μελέτης και όχι με τη βοήθεια διαφόρων γεγονότων, που φαντάζεται κανείς ότι γίνονται στον κόσμο των Θεών.

- Οι απορίες των πρώτων Ελλήνων φιλοσόφων έχουν σχέση με το πρωταρχικό στοιχείο απο το οποίο αποτελείται ο κόσμος, καθώς και με τις αλλαγές του, όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα απο τα φυσικά φαινόμενα.

- Λένε πως ο Θαλής ο Μιλήσιος υπολόγισε κάποτε το ύψος μιάς πυραμίδας στη Αιγυπτο μετρώντας τον ίσκιο της τη στιγμή ακριβώς που ο δικός του ίσκιος ήταν ίσος με το πραγματικό του ύψος.

- Ο Αναξίμανδρος κι αυτός απο την Μίλητο, πίστευε πως ο κόσμος μας είναι ένας απο τους πολλούς. Όλοι αυτοί οι αμέτρητοι κόσμοι γεννιόταν απο κάτι και κατέληγαν πάλι σε κάτι που οι ίδιος ονόμαζε άπειρο.

- Ο Αναξιμένης, τρίτος φιλόσοφος απο τη Μίλητο πίστευε πως το νερό δεν ήταν παρά συμπυκνωμένος αέρας. Κι όπως ο Θαλής πίστευε κι αυτός πως όλα έχουν προέλθει απο κάποιο πρωταρχικό στοιχείο, το οποίο και συνέχιζε να κρύβεται πίσω απο όλες τις αλλαγές στη φύση.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1236 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 23:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!