Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 19:02

Σας την έφερε ο Πρύτανης Πατρών κύριοι πολιτικοί του τόπου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

γράφει ο Δημήτρης Μακρής

Στο πρόσφατο Συνέδριο του Δυτικά Επιχειρείν όπου στρώθηκε το χαλί για να τοποθετηθούν αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες τους οι φορείς του τόπου, ο Πρύτανης Πατρών σας την έφερε κύριοι πολιτικοί και φοβάμαι ότι δεν το καταλάβατε.

Σας είπε ότι δεν υπάρχουν καταλύματα για φοιτητές στο Αγρίνιο και πρέπει να μεριμνήσετε για κατασκευή διακοσίων καταλυμάτων για στέγαση φοιτητών. Μίλησε ακόμη για ίδρυση Γεωπονικής Σχολής και Τμήματος Κτηνιατρικής. Επί της ουσίας δεν πέταξε την μπάλα στην κερκίδα αλλά σας πέταξε το μπαλάκι του πινγκ πονγκ όπως θα εξηγήσω στη συνέχεια.

Ας πάρουμε τα πράματα με τη σειρά. Κατ αρχήν η ιδέα για κατασκευή καταλυμάτων δεν είναι κακή και κακώς η πολιτεία δεν μερίμνησε κατά το παρελθόν για κατασκευή καταλυμάτων στο Αγρίνιο όπως έπραξε σε άλλες πόλεις γιατί προφανώς το παραγκώνιζε μη επιδιώκοντας να ευδοκιμήσει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση εδώ, ώστε οι κατά καιρούς ιδρυόμενες σχολές και τμήματα να μετακομίζονται στην Πάτρα όπου είχαν κατασκευασθεί υποδομές.

Εδώ ανακύπτουν ερωτήματα αν είναι σοβαρός λόγος να καθυστερήσει για άλλη μια πενταετία η πανεπιστημιακή ανάπτυξη στο Αγρίνιο και μέχρι να κτισθεί πανεπιστημιούπολη, δηλ. ζήσε Μάη μου. Λυπάμαι αλλά αυτός ο λόγος δεν ισχύει αφού στο Αγρίνιο υπάρχουν καταλύματα για ενοικίαση και σε χαμηλές τιμές, αφού δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση όπως σε άλλες πόλεις που έχουν τουριστική ανάπτυξη. Προφανώς θέλουν να μας πουν ότι οι κατά καιρούς πρυτανείες των Πατρών λυπούνται τους φοιτητές του Αγρινίου και φροντίζουν μεθοδευμένα πάντα να τους στοιβάζουν στην Πάτρα όπου δυστυχώς τα ενοίκια είναι πολύ ακριβότερα.

Τα επόμενα και προφανώς αναφυόμενα ερωτήματα είναι όπως πού θα έχει έδρα η Γεωπονική Σχολή και πόσα τμήματα θα πάρουν  Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Εδώ είναι το μπαλάκι που σας πέταξε ο κ. Πρύτανης. Είναι το μπαλάκι του κοινωνικού αυτοματισμού, της υπονόμευσης της Αιτωλ/νίας επάνω στην φαγωμάρα των δυο πόλεων των οποίων οι φορείς δεν εννοούν όχι μόνο να αντιληφθούν αλλά και να εργασθούν για την διαίρεση της Αιτωλ/νίας σε δυο Π.Ε. Σαφέστατα ο κ. Πρύτανης είπε ότι αποφασίσθηκε κάθε Νομός να πάρει μια Σχολή, εξισώνοντας τον Νομό Ηλείας με τον διπλάσιο αυτής  δικό μας Νομό.

 Αν δεν αντιληφθείτε κύριοι ότι εδώ φωλιάζει η μεγαλύτερη παθογένεια που είναι η διαμάχη των πόλεων του αχανέστερου όλων των Νομών του οποίου η διαίρεση θα επιλύσει πολλά προβλήματα που κάποιοι επιβουλεύονται φρενάροντας την ανάπτυξή της, αν δεν αντιληφθείτε ότι με την διαίρεση της Αιτωλ/νίας διπλασιάζονται τα δικαιώματά της, αφήστε ελαφρά τη καρδία να συνεχίζεται εσαεί το καταστροφικό πινγκ πονγκ μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου, περιοριζόμενοι στο να μη χάσετε τα ψυχαλάκια της χειμαζόμενης και βαθιά νυχτωμένης Αιτωλ/νίας.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

Μακρής Δημήτρης
Η Δημοκρατική άποψη Πολυτέκνων Αγρινίου

Διαβάστηκε 872 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 19:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.