Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  1:20 μμ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 00:19

Αγρίνιο: Το Αγροτικό Ταμείο Ανάκαμψης στο επίκεντρο (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγρίνιο: Το Αγροτικό Ταμείο Ανάκαμψης στο επίκεντρο

Με την παρουσία εκπροσώπων από 7 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού και του Γενικού διευθυντή του αγροτικού τοµέα της Τράπεζας Πειραιώς κ. Αλεξάνδρου η εκδήλωση για το αγροτικό ταμείο ανάκαμψης στο Επιμελητήριο. Τι δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Χρήστος Γιαννακάκης

Στο πλαίσιο των ενεργειών που προγραµµατίζει η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), για την ενημέρωση των Αγροτικών Οργανώσεων, σχετικά µε το Πρόγραµµα Ανάκαµψης της Αγροτικής Οικονοµίας, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο ενηµερωτική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν όλοι οι συνεταιρισµοί από τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας.

Στην ενηµερωτική εκδήλωση µετείχαν εκπρόσω̟οι  από  την  εταιρεία  «∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ  Α.Ε.», η οποία  είναι  σύµβουλος  του  υπουργείου  Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίµων, για το Πρόγραµµα Ανάκαµψης στον Αγροτικό τοµέα, όπως επίσης και ο Γενικός ∆ιευθυντής του Αγροτικού Τοµέα της Τράπεζας Πειραιώς κ. Αλεξάνδρου, καθώς και ανώτατα στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας της Τράπεζας.

Αναλύθηκαν όλοι  οι  άξονες του  προγράµµατος,  οι  προϋποθέσεις  ένταξης,  οι  προβλεπόµενες  επιχορηγήσεις,  οι  χρηµατοδοτικές δυνατότητες κ.ά.στις επενδύσεις του τοµέα τυποποίησης – µεταποίησης, στις επενδύσεις και συνεργασίες του πρωτογενούς και δευτερογενούς τοµέα, στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, στις επενδύσεις του τοµέααγροτοτουρισµού και στην γενετική βελτίωση των ζώων.

Στην σύσκεψη απεύθυνε χαιρετισµό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Σπήλιος Λίβανος.

Αντίστοιχες ενηµερωτικές εκδηλώσεις θα πραγµατοποιήσει η ΕΘ.Ε.Α.Σ., περιφερειακά, σε επτά πόλεις ανά την Ελλάδα, έτσι ώστε έγκαιρα και υπεύθυνα να ενηµερωθούν οι Αγροτικές  Οργανώσεις και να ετοιµάσουν τα επενδυτικά τους σχέδια!

Ο Πρόεδρος της Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Χρήστος Γιαννακάκης

Ο Πρόεδρος της Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Χρήστος Γιαννακάκης μιλώντας στη «Σ» για το Αγροτικό Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε: «η ΕΘΕΑΣ έχει προγραμματίσει μια σειρά με 8 ενημερωτικών συσκέψεων σε όλη την Ελλάδα. Προσκλήθηκαν συνεταιριστικές οργανώσεις από το Μητρώο Συνεταιρισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τις Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας.

Οι υπόλοιπες συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί ένα για την Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Λαμία και την Καβάλα και έτσι θα κλείσει ο πρώτος κύκλος, ενώ θα ακολουθήσουν και συμπληρωματικές συναντήσεις που θα αφορούν το ταμείο Ανάκαμψης που είναι 520 εκατ. ευρώ επιδοτήσεων.

Τα 185 εκατ. ευρώ από τα χρήματα αυτά αφορούν υποδομές και επενδύσεις στον τομέα της τυποποίησης και της μεταποίησης, 100 εκατ. αφορούν τον τομέα συνεργασιών πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, 170 εκατ. για τις αναδιαρθρώσεις δενδρωδών καλλιεργειών, 50 εκατ. ευρώ για τον αγροτουρισμό, 15 εκατ. για την γενετική βελτίωση ζώων και 35 εκατ. ευρώ που θα αφορούν τον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών.

Τα 35 αυτά εκατ. προστίθενται στα 520 εκατ., άρα πάμε στα 535 εκατ. ευρώ. Είναι επιχορηγήσεις που σε συνολική δράση είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύσεων από το οποίο το 50% θα είναι οι επιχορηγήσεις που προαναφέραμε αναλυτικά.

Πραγματοποιούμε τις συγκεντρώσεις αυτές για να ενημερώσουμε τους συνεταιρισμούς ώστε ξεκινώντας το πρόγραμμα τον Ιανουάριο να είναι έτοιμες οι συνεταιριστικές οργανώσεις ώστε να υποβάλουν τις προτάσεις και τις μελέτες για να απορροφηθεί το κονδύλι των 555 εκατ. ευρώ με ταχύτητα, διότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και πρέπει μέχρι και 31/12/2025 να έχουν απορροφηθεί τα χρήματα αυτά.

Εκτός από τις συνεταιριστικές οργανώσεις στα θέματα των επενδύσεων μπορεί να συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας και εκτός από το κομμάτι που αφορά την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών που εκεί είναι μόνο οι συνεταιριστικές οργανώσεις. Είμαστε στην διάθεση των συνεταιρισμών και μπορούμε να κάνουμε επιπλέον ενημερώσεις στη συνέχεια μέσα από τηλεδιασκέψεις για να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σε όποιον τις χρειάζεται».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 651 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News