Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 19:06

Σκύλοι και αφεντικά αποκτούν πλέον το πρώτο τους τηλέφωνο - Πώς θα επικοινωνούμε με τα κατοικίδιά μας;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πρώτο τηλέφωνο με το οποίο θα μπορούμε να επικοινωνούμε με τα σκυλάκια μας είναι γεγονός!

Το DogPhone, προϊόν επιστημόνων με ειδίκευση στα ζώα και στην τεχνολογία από τη Βρετανία και την Φινλανδία, θα λειτουργεί όταν το κατοικίδιο κουνήσει ένα μπαλάκι το οποίο έχει ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο, που θα ενεργοποιεί το λάπτοπ με το οποίο θα είναι συνδεδεμένο και θα κάνει βιντεοκλήση στο λάπτοπ ή στο smartphone του αφεντικού του.

Ο πρώτος που δοκίμασε αυτή τη συσκευή είναι ο Ζακ, το λαμπραντόρ της ερευνήτριας του πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ιλιένα Χίρσκιτζ Ντάγκλας, ο οποίος έπαιζε με το μπαλάκι για 16 ημέρες. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και κάποιες κλήσεις κατά λάθος, ο Ζακ χρησιμοποίησε την πρωτότυπη συσκευή για να επικοινωνήσει με την αφεντικίνα του και να της δείξει τα παιχνίδια του!

Η κλήση

Η αφεντικίνα δε του έδειχνε το γραφείο της, ακόμα κι έναν πλανόδιο μουσικό, ο οποίος τράβηξε πολύ την προσοχή του Ζακ, κάνοντάς τον να πλησιάσει στην οθόνη! «Βέβαια, δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά ότι ο Ζακ είχε κατανοήσει τη σύνδεση του να παίζει με το μπαλάκι και να μπορεί να κάνει την κλήση» παραδέχεται η ερευνήτρια, ωστόσο τονίζει ότι στις επικοινωνίες έδειχνε να τον ενδιαφέρει αυτό που έβλεπε, ενώ «είχε ίδιες συμπεριφορές που δείχνει όταν είμαστε κοντά».

pronews.gr

Διαβάστηκε 687 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.