Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 18:16

Βαγγέλης Μούρτος: O «άγνωστος» αγωνιστής του Πολυτεχνείου από το Θέρμο, που δέχθηκε τρεις σφαίρες στα πόδια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Θέρμιος Βαγγέλης Μούρτος δέχτηκε τρεις σφαίρες στα πόδια κατά την εξέγερση στην Πύλη του Πολυτεχνείου και τραυματίστηκε σοβαρά για τις ιδέες του.

Όπως αναφέρει η Ιωάννα Τσώνη: «τον Βαγγέλη έφερε σε επαφή με την γιατρό Μ. Μουτάφη ο πατέρας μου Λάκης Τσώνης, όταν εκείνος ζήτησε τη βοήθειά του, καθώς γνώριζε την αριστερή πολιτική τοποθέτησή του. Το ζητούμενο ήταν ο γιατρός που θα τον αναλάμβανε να ήταν άνθρωπος εχέμυθος που θα αντιλαμβάνονταν το πόσο σημαντικό ήταν να μην διαρρεύσει το παραμικρό σχετικά με το είδος του τραύματος.

Ο Βαγγέλης πήγαινε πάντα μόνος την παραμονή της επετείου και εναπόθετε ένα μάτσο κόκκινα γαρύφαλλα στην πύλη και ένα ιδιόγραφο σημείωμα πού έγραφε: «Στους συναγωνιστές μου πού έχυσαν το αίμα τους για την Δημοκρατία».

Πέθανε σε ηλικία 42 ετών από την καρδιά του καί δεν εξαγόρασε ποτέ τους αγώνες του».

e-nafpaktia

Διαβάστηκε 192 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.