Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  9:14 πμ
Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 14:28

Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αγρινίου: “Να ληφθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ημέρα δράσης για την Υγεία η σημερινή στην Αιτωλοακαρνανία. Εκπρόσωποι φορέων και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί δίπλα από την είσοδο του Εμβολιαστικού Κέντρου που λειτουργεί στη νοσηλευτική μονάδα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να ζητήσουν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων τα οποία, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, κρίνονται από τους ίδιους επιβεβλημένα. 

Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί σε σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου (Ε.Κ.Α.) στις αρχές του μήνα και στην οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συγκεντρώσεις στο Νοσοκομείου Μεσολογγίου αλλά και στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας και να κλιμακωθεί η δράση με κινητοποίηση στην έδρα της 6η ΥΠΕ, μετά από συντονισμό με τους φορείς της Περιφέρειας.

Τα αιτήματα:

  • Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας ( Δ.Σ.Υ.) αρχής γενομένης από την πρωτοβάθμια υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης .
  • Μονιμοποίηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των εργαζομένων, επικουρικών και συμβασιούχων.
  • Καμιά μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κλινών.
  • Καμιά μείωση – κατάργηση τμημάτων κλινικών των νοσοκομείων .
  • Πλήρης , επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων υγείας για σύγχρονες , απολύτως δωρεάν, υπηρεσίες υγείας για το λαό.
  • Να μη μετατραπούν τα νοσοκομεία, λόγω της πανδημίας, σε νοσοκομεία αναφοράς για μια νόσο.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στο Δ.Σ.Υ. στα Β.Α.Ε.
  • Δημιουργία τμήματος αιμοληψίας στο νομό.
  • Επίταξη όλου του ιδιωτικού συστήματος , άνευ όρων και προϋποθέσεων, στις υπηρεσίες του Δ.Σ.Υ.
  • Αποτελεσματικό εμβολιαστικό πρόγραμμα με αξιοποίηση όλων των επιστημονικών κριτηρίων και όλων των κατάλληλων εμβολίων με δωρεάν και πλήρη ιατρικό έλεγχο , με εξαντλητική ενημέρωση, με κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Οι φορείς που κινητοποιήθηκαν

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Αιμοδοτικός Σύλλογος Αγρινίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου, Αγροτικός Σύλλογος Καινούργιου, Επιτροπή Αγώνα Παναιτωλίου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου & Περιχώρων, Ένωση Οικοδόμων Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, Σωματείο Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων Αιτωλοακαρνανίας & Ευρυτανίας, Συνδικάτο Οδηγών, Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΡΕΥΣ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Ετγαζομένων στη Γυψοποιία KNAUF

Δείτε πώς περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί υπό το βάρος της πανδημίας το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου  Κώστας Παπακωνσταντίνου εκφράζοντας την άποψη ότι καταβάλλεται προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας.

“Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί η υγεία του λαού να βρίσκεται σε καλό επίπεδο αν δεν ληφθούν μέτρα για την ουσιαστική στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας”, δήλωσε το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Παναγιώτης Πατούλας (φωτογραφία) που προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

“Να μη μας γυρίσουν 10 χρόνια πίσω”

Εν τω μεταξύ, συμβασιούχοι που εργάζονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου Μέχρι και 10  χρόνια εκφράζουν την αγωνία για το μέλλον τους καθώς στο τέλος του χρόνου οι συμβάσεις τους λήγουν. “Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να επαναφέρουν τους εργολάβους” ανέφερε ο συμβασιούχος και μέλος της Επιτροπής Αγώνας Σωτήρης Σιδέρης (φωτογραφία) και εξήγησε ότι όσοι εργάστηκαν μέσω των εργολάβων την πρώτη πενταετία λάμβαναν μισθό 400 ευρώ (250 ευρώ λιγότερα συγκριτικά με το σημερινό τους μισθό μέσω των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου). “Δεν σκέφτονται καθόλου τον εργαζόμενο.   Ζητάμε μια παράταση των συμβάσεων μας και να υπάρξει μια νέα προκήρυξη ΣΟΧ. Είμαστε πολλά χρόνια εδώ, έχουμε την εργασιακή εμπειρία και  είναι κρίμα να μας γυρίσου δέκα χρόνια πίσω”, ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 680 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News