Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  9:17 πμ
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 23:45

«Έξυπνο» παρκάρισμα στο Αγρίνιο από τη νέα χρονιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • «Έξυπνο» παρκάρισμα στο Αγρίνιο από τη νέα χρονιά
  • Ο εκάστοτε οδηγός μέσω εφαρμογής που θα κατεβάσει στο κινητό του θα μπορεί να γνωρίζει πολύ πριν φτάσει στο κέντρο της πόλης ποιες και που ακριβώς είναι οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της ένταξης του δήμου στο χάρτη των «έξυπνων» πόλεων «επεκτείνεται» ο τρόπος της εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης με τους αισθητήρες στάθμευσης!

Οι αισθητήρες αυτοί τοποθετούνται σε κάθε θέση που υπάρχει στη «ζώνη» της ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ στόχος είναι από την νέα χρονιά επεκταθεί η ελεγχόμενη στάθμευση, ώστε ο κάθε οδηγός, είτε είναι κάτοικος της πόλης, είτε του υπόλοιπου δήμου, είτε επισκέπτης της πόλης, με μια απλή εφαρμογή που θα μπορεί να «κατεβάσει» στο κινητό του δωρεάν, ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει που υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης σε όλη τη ζώνη της ελεγχόμενης στάθμευσης, ώστε να πάει άμεσα στο σημείο και να αποφύγει την αναζήτηση θέσης κάνοντας άσκοπους «κύκλους» με το αυτοκίνητό του στο κέντρο!

Ταυτόχρονα, ο τρόπος της πληρωμής της θέσης στη ζώνη της ελεγχόμενης στάθμευσης θα γίνεται μέσω κινητού και ειδικότερα μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής. Επιπλέον, ο εκάστοτε οδηγός θα μπορεί να έχει γνώση για το ποια ακριβώς είναι η ελεύθερη θέση στάθμευσης.

Πολύ μεγάλο όφελος που φέρει η εγκατάσταση των αισθητήρων είναι πως το σύστημα αυτό για να λειτουργήσει απαιτείται πολύ ισχυρό σήμα wifi, κάτι που σημαίνει πως θα αναβαθμιστεί και θα ισχυροποιηθεί όλο το δίκτυο wifi που υπάρχει στην πόλη!

Η εκτίμηση είναι πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα τελειώσει η τοποθέτηση των αισθητήρων, θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση η εγκατάσταση των κεραιών wifi, όπως και θα τοποθετηθεί το απαραίτητο λογισμικό.

Ο στόχος για την έναρξη της ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω αισθητήρων είναι η νέα χρονιά. Εκτός από την τοποθέτηση των αισθητήρων στις ήδη υπάρχουσες θέσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης, η στόχευση είναι να επεκταθεί η ελεγχόμενη, καθώς οι αισθητήρες θα δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στη δημοτική αστυνομία, η οποία θα διαθέτει τον πλήρη έλεγχο λ.χ. ποια θέση ανήκει στη ζώνη της ελεγχόμενης στάθμευσης, αν είναι νόμιμα κατειλημμένη, ποιο όχημα βρίσκεται σταθμευμένο στη συγκεκριμένη θέση κλπ.

«Το εργαλείο αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο κυρίως για τους χρήστες, τους οδηγούς δηλαδή, αλλά και για όσους επιτηρούν την ελεγχόμενη στάθμευση. Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε οδηγός όπου και αν είναι μέσα από το κινητό του να γνωρίζει που θα πάει να παρκάρει γλιτώνοντας έτσι την ταλαιπωρία εύρεσης θέσης στάθμευσης.

Επιπλέον, όσοι οδηγοί δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία, που είναι ζήτημα που σχετίζεται με όλες τις ηλικίες, πρέπει να γνωρίζουν πως θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ήδη γνωστό τρόπο η ελεγχόμενη στάθμευση, θα  υπάρχει η κάρτα στάθμευσης κλπ. Η χρήση των αισθητήρων θα είναι μια επιπλέον δυνατότητα εξυπηρέτησης των οδηγών. Το συνολικό πλάνο είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η Δημοτική Αρχή προς τον πολίτη.

Μεταβαίνουμε σε ένα νέο ορίζοντα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, μεταβαίνουμε δηλαδή ενεργά σε αυτό που αποκαλούμε «έξυπνη» πόλη με σκοπό ο πολίτης να κάνει ευκολότερη τη καθημερινότητά του» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 836 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News