Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  9:17 πμ
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 18:36

Διάκριση της ομάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEAM του Γυμνασίου Νεάπολης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ομάδα εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEAM του Γυμνασίου Νεάπολης συμμετείχε με το έργο Eco Smart WheelChair στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Η σχετική ενημέρωση από τον Διευθυντή, Σκαφίδα Αθανάσιο αναφέρει:

«Στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών συμμετείχαν πάνω από 1.000 μαθητές και 160 εκπαιδευτικοί με 128 ομάδες από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα έργα που διακρίθηκαν ξεχώρισαν για τον τρόπο υλοποίησης της ιδέας, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας παρέχοντας τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιηθούν και από άλλα σχολεία. Στην κατηγορία του Γυμνασίου το έργο της Ομάδας κατετάγη μέσα στα έξι πρώτα.

Η υλοποίηση της κατασκευής έγινε με την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής Ευάγγελου Αραπογιάννη, από την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEAM του Γυμνασίου Νεάπολης Αγρινίου. Μέλη της ομάδας είναι οι μαθητές:

• Βλαχάκη Φαίη
• Μαλεσιάδας Άγγελος
• Γερνάς Επαμεινώνδας
• Μερισιώτη Ζέτα
• Κουτσολάμπρου Φωτεινή
• Μολώνη Φένια

Η ιδέα της κατασκευής προήρθε από το πρόβλημα αρκετών συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα. Σο καροτσάκι θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς να μετακινηθούν αυτόνομα».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 591 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News