Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  9:19 πμ
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 11:09

Αγρίνιο: στάση εργασίας των εμπόρων για να πάρει η κυβέρνηση πίσω τα νέα μέτρα (φωτό-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εξέλιξη είναι η τρίωρη στάση εργασίας του εμπορικού κόσμου στο Αγρίνιο ως μορφή αντίδρασης στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις τα καταστήματα της πόλης δεν έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν κλειστά έως τις 11 ενώ έλαβε χώρα και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την απόφαση για τη στάση εργασίας έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου με άλλους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής (Άρτας, Ηγουμενίτσας, Θέρμου, Λευκάδας και Παραμυθιάς) με αίτημα «η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα νέα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς».

{youtube}WBSh45znoPA/youtube}

Ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου

«Για μια ακόμη φορά στη διάρκεια των είκοσι μηνών της πανδημίας με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ξανά το λιανικό εμπόριο .
Με τα μέτρα που έλαβε ΑΔΙΚΕΙ και ΤΙΜΩΡΕΙ και πάλι το Λιανικό εμπόριο, που σε όλη τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης αναμφισβήτητα εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.Για ακόμη μια φορά γίνεται διάκριση μεταξύ του κλάδου των τροφίμων και των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών», ανέφερε το Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου.

Χαρακτηρίζεται απορίας «άξιο πως απαιτείται να γίνεται έλεγχος στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος και να επιτρέπεται η αβίαστη και χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα super market – πολυκαταστήματα» .
«Δεν είμαστε ”χωροφύλακες” να ζητάμε ταυτότητα από τους πελάτες μας και δεν θα παίξουμε τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού», λένε οι έμποροι υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά θα δημιουργήσουν σύγχυση και μείωση στην αγοραστική κίνηση και θα επιδεινώσουν το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε αυτή.

Οι Έμποροι απαιτούν «άμεσα από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που αφορούν την αγορά ,γιατί η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου».

Καλούν παράλληλα τις Περιφέρειες ,τους βουλευτές των Νομών και τους Δημάρχους των πόλεων να πιέσουν την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που πριν λίγες ημέρες αποφάσισε τα οποία πλήττουν για ακόμη μια φορά τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τη συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου « Ο ΕΡΜΗΣ» .« Στεκόμαστε απαρέγκλιτα στο πλευρό των δικών μας ανθρώπων, των συνδημοτών μας εμπόρων και επαγγελματιών που παλεύουν τα τελευταία δύο χρόνια με την επιβίωση από την πανδημία». Ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης «Αγρίνιο Μπορείς» είχε άλλωστε χθες συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου.

 

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 539 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News