Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  9:18 πμ
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 19:31

Μεσολόγγι: Κανονικά η στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων παρά το εξώδικο του Δήμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κανονικά και με μαζική συμμετοχή, παρά το εξώδικο του Δήμου, προχώρησε σε τρίωρη στάση εργασίας το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου, σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Η στάση εργασίας ξεκίνησε από τις 12:00 και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι, ως διαμαρτυρία για τα τελευταία γεγονότα στο Δήμο, που άπτονται της «νομιμότητας και τυπικότητας», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου.

Σύμφωνα με τον Δήμο Μεσολογγίου, «η στάση εργασίας που εξήγγειλε είναι απολύτως παράνομη και καταχρηστική και παραβιάζει πλήθος διατάξεων του νόμου» και για το λόγο αυτό εστάλη η σχετική εξώδικη επιστολή.

Στο πλευρό Σωματείου έχουν ταχθεί με ανακοινώσεις η ΠΟΤΕ-ΟΤΑ όσο και οι άλλοι Σύλλογοι των εργαζομένων σε δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου καταγγέλλει και διαμαρτύρεται:

-για εξύβριση και άσκηση λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας στο Πρόεδρο του Σωματείου από την Δημοτική Αρχή Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
-για εξύβριση και άσκηση λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε εργαζομένους από την Δημοτική Αρχή Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Παράλληλα, ζητεί:

-Την χορήγηση ειδών ατομικής προστασίας άμεσα στους δικαιούμενους εργαζομένους του Δήμου
-Την χορήγηση των μη χορηγημένων ειδών ατομικής προστασίας στους δικαιούμενους εργαζομένους, σε χρήμα, όπως ορίζει ο νόμος
-Την απαρέκλητη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασία του Δήμου και για τους εργαζομένων του
-Την πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής στους χώρους εργασίας
-Ανάκληση παράνομων μετακινήσεων συναδέλφων
-Την Τήρηση της Νομιμότητας και τυπικότητας».

Δείτε φωτογραφίες:

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 642 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News