Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 13:12

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου: Ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία (www.newsbeast.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένας τόπος μαγικός, ατμοσφαιρικός και άκρως γοητευτικός. Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σκηνικό στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, που μοιάζει βγαλμένο από ταινία.

Όπως αναφέρει σε αφiερωμά του το newsbeast.gr , oι ειδυλλιακές εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής ταξιδεύουν νοητά το νου, ενώ το αίσθημα της γαλήνης που κυριαρχεί εδώ πλημμυρίζει όλο του το «είναι», κάνοντάς τον να μην θέλει να απομακρυνθεί από αυτό το μαγικό μέρος ούτε λεπτό.

Ένας τόπος μαγικός που ταξιδεύει νοητά
Αν ένα μέρος έχει συνδυάσει άρρηκτα το όνομά του με το Μεσολόγγι αυτό, χωρίς αμφιβολία, είναι η εντυπωσιακή και γαλήνια λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της χώρας, η οποία σχηματίζεται μεταξύ των εκβολών του Ευήνου και του Αχελώου ποταμού.

Στα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας καθρεφτίζονται αγριόπαπιες και ερωδιοί, ενώ σε αυτά επιπλέουν και οι γαΐτες, οι παραδοσιακές βάρκες φτιαγμένες ειδικά για να πλέουν σε ρηχά νερά. Τα διβάρια -φυσικά ιχθυοτροφεία- αποτελούν μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που θα αντικρίσει κανείς στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, καθώς μην ξεχνάτε ότι εδώ εκτρέφεται η περίφημη τσιπούρα Μεσολογγίου.

Το όλο κινηματογραφικό σκηνικό συμπληρώνεται από τις πελάδες, τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια των ψαράδων που μοιάζουν να αναδύονται από τα νερά της λιμνοθάλασσας.

Ένα σπουδαίος υδροβιότοπος με ιαματικά νερά
Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, που προστατεύεται από την Συνθήκη Ramsar, έχει χαρακτηριστεί ως Περιβαλλοντικό Πάρκο, και αποτελεί «σπίτι» για αμέτρητους φτερωτούς και υδρόβιους «κατοίκους».

Η έκτασή της αγγίζει τα 22.000 στρέμματα και η στάθμη του νερού κυμαίνεται μεταξύ 1,5- 2 μέτρων -ελάχιστα είναι τα σημεία που το βάθος της λιμνοθάλασσας φτάνει ακόμη και τα 5- 6 μέτρα.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι τα νερά της λιμνοθάλασσας είναι ιαματικά, με αρκετούς επισκέπτες να προγραμματίζουν ένα ταξίδι εδώ κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου που βρίσκεται στη λίμνη.

Για να αντιληφθείτε τη μαγεία του τόπου σε όλο της το μεγαλείο, δεν υπάρχει καλύτερη ώρα από το ηλιοβασίλεμα για να επισκεφτείτε τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Ο ορίζοντας παίρνει τα ζεστά χρώματα του δειλινού και «καθρεφτίζεται» στα γαλήνια νερά της λίμνης.

Εικόνες μαγικές, που αποτυπώνονται για πάντα στη φωτογραφική μνήμη του μυαλού.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 924 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 13:19
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.