Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 18:33

Νέα δοκιμασία για τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου ενόψει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H «Εκτόξευση» των νέων κρουσμάτων μεγαλώνει το «κύμα» των νοσηλειών

Με την κυβέρνηση να προχωρά σε νέα μέτρα για τον περιορισμό του ρυθμού εξάπλωσης της πανδημίας στοχεύοντας στους ανεμβολίαστους, έκδηλη είναι η ανησυχία και στην Αιτωλοακαρνανία για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Τα τελευταία 24ωρα η Αιτωλοακαρνανία έχει μπει και αυτή στο χώρο των τριψήφιων αριθμών νέων κρουσμάτων ημερησίως (128 χθες, 115 προχθές) και με δεδομένα τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών στην περιοχή, είναι έντονη πια η ανησυχία για τις ανάγκες νοσηλείας, που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες.

Διαχειρίσιμος ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, αλλά ως πότε;

Επί του παρόντος οι αριθμοί των νοσηλευόμενων στις κλινικές κόβεις στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου είναι διαχειρίσιμοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς οι μεγάλοι αριθμοί των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθούν σε νοσηλείες το αμέσως προσεχές διάστημα. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 νοσηλευόμενοι στην κλινική covid, ενώ σε 17 ανέρχονται οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι νοσηλευόμενοι πριν από εννέα ημέρες (τη Δευτέρα 25/10) ήταν μόλις τρεις και πλέον ανέρχονται στους 12 (σχεδόν όλοι τους ανεμβολίαστοι). Αξίζει να σημειωθεί πώς παρά το γεγονός ότι σταδιακά φαίνεται πως ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων μικραίνει, στο νοσοκομείο Αγρινίου οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 50 με 60 ετών, ανθρώπων δηλαδή που εδώ και πολλούς μήνες είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, αλλά δεν το έπραξαν.

Διακομιδές

Ήδη πάντως με δεδομένο ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου καλύπτει πλέον τη λοιπή νοσηρότητα και όχι περιστατικά covid τις προηγούμενες ημέρες έγιναν κάποιες διακομιδές ασθενών με covid σε νοσοκομεία εκτός της Αιτωλοακαρνανίας, πρακτική που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα εκτός και αν αλλάξει η απόφαση αναφορικά με τη λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, από τη στιγμή που συνολικά στη χώρα αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται συνεχώς.

Περισσότερα κρούσματα σε εφήβους και παιδιά

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία από τις δειγματοληψίες των συνεργείων του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα rapid test της Δευτέρας ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών δειγμάτων κυμαίνονταν μεταξύ 15 και 16 ετών, γεγονός που σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, ενδεχομένως να αποτυπώνει και την επίπτωση των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου στην εξέλιξη της πανδημίας.

Περισσότεροι οι εμβολιασμοί της τρίτης από… της πρώτης δόσης

Από το μόνο όπλο προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, δηλαδή το εμβόλιο, δυστυχώς οι ελπίδες για να αντιστραφεί η επιδημιολογική εικόνα είναι λιγοστές, καθότι όπως συμβαίνει πανελλαδικά έτσι και στην Αιτωλοακαρνανία, το τελευταίο διάστημα οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης είναι περισσότεροι από τους εμβολιασμούς της πρώτης δόσης, πράγμα που σημαίνει ότι η επιχείρηση «πείθω» δεν έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα προχθές 192 ήταν οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης στην Αιτωλοακαρνανία, 120 αυτοί της πρώτης.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 630 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.