Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 11:42

Η δράση "Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη Πόλη" στο Αγρίνιο (Τετ 3/11/2021)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου το Αγρίνιο ζει μια μέρα γεμάτη ποδήλατο!

Στάση στο Αγρίνιο  κάνει η  δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας "Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη" από τα My market με τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 

Το πρόγραμμα "Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη Πόλη" έχει ταξιδέψει ήδη σε 19 πόλεις προωθώντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη χρήση του ποδηλάτου για κοντινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη,  για άθληση αλλά και ψυχαγωγία. Στόχοι της πρωτοβουλίας είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον για το ποδήλατο, να λυθούν απλές, καθημερινές απορίες σχετικά με την επιλογή ποδηλάτου, την ασφάλεια στις πόλεις, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες προς το ποδήλατο, ως το πιο φιλικό μέσο μετακίνησης. 

Η δράση   θα γίνει στην πλατεία  Δημοκρατίας Αγρινίου από τις 11:00 το πρωί ως τις 20:00 το βράδυ και περιλαμβάνει , μεταξύ άλλων, δωρεάν έλεγχο ποδηλάτου.  Ένας εξειδικευμένος τεχνικός ελέγχει το ποδήλατο σας και δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική. 

Ακόμη θα δίνεται δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού ως μια  συμβολική ενέργεια για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας,  και για τα ποδήλατα. Για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια. Η ενέργεια υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ελάτε να γνωριστούμε, να τσεκάρουμε το ποδήλατό σας και να μιλήσουμε για ποδήλατο!

Παράλληλα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση  όπως ηλεκτρικό πόλης και ηλεκτρικό trekking.

πηγή φωτο: capital.gr

Διαβάστηκε 494 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 15:23
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.