Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 14:31

Παναχαϊκή και Παναιτωλικός μετά από 20 χρόνια μονομαχούν στο κύπελλο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι οι δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά η μοίρα τους δεν επέτρεψε πλούσια προϊστορία σε αναμετρήσεις, καθώς συνήθως παίζουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

Παναχαϊκή και Παναιτωλικός, ειδικά στην Α’ Εθνική συναντήθηκαν μόνο τη δεκαετία του ’70, στις δύο σεζόν που έπαιξε ο Παναιτωλικός (1975-1977). Και οι τέσσερις αγώνες που έδωσαν έληξαν ισόπαλοι! Ο μοναδικός που έγινε στο Αγρίνιο είχε γκολ 1-1. Η πρώτη τους αναμέτρηση με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό (0-0) έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, επειδή ήταν τιμωρημένος για το «αυτί του Ράμμου». Οι δύο της Πάτρας τελείωσαν επίσης 0-0.

Σε Β’ και Γ’ Εθνική που συναντήθηκαν η Παναχαϊκή υπερέχει σε νίκες. Πέρασαν 22 χρόνια από την τελευταία φορά που πανηγύρισε ο Παναιτωλικός. Τον Μάρτιο του 1999 είχε επιβληθεί στο Αγρίνιο με σκορ 3-2 της Πατρινής ομάδας. Πολύς καιρός πέρασε και από τις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις. Την περίοδο 2006-2007 έφεραν ισοπαλία 1-1 στο Αγρίνιο και, νίκησε η Παναχαϊκή στην Πάτρα 1-0 (Παμπελοποννησιακό). Την επόμενη σεζόν πήρε ισοπαλία 1-1 ο Παναιτωλικός στην Πάτρα (όπου το πέταλο της Αγυιάς έγινε κυανοκίτρινο σε μία από τις μαζικότερες μετακινήσεις οπαδών), ενώ την τελευταία αγωνιστική η Παναχαϊκή είχε κερδίσει 1-0 στο Αγρίνιο. Στη Β’ Εθνική έπαιξαν τον Δεκέμβριο του 2012 στην Πάτρα 1-0 και τον Απρίλιο του 2013 στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός επικράτησε με 4-3

Στο κύπελλο

Μετά από 8 χρόνια η κληρωτίδα… επιμελήθηκε τη συνάντησή τους. Η Παναχαϊκή θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό στην 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Σε μια διοργάνωση που επίσης η προϊστορία τους είναι πολύ μικρή και υπέρ των κοκκινόμαυρων.

Είχαν ξαναπαίξει στο κύπελλο πριν 20 χρόνια, το 2001 συμμετέχοντας σε όμιλο τεσσάρων ομάδων. Ο Παναιτωλικός ολοκλήρωσε τους αγώνες του χωρίς νίκη απέναντι σε Χανιά (ισοπαλία εκτός, ήττα εντός) και Παναιγιάλειο (δύο ήττες). Έχασε δύο φορές και από την Παναχαϊκή 2-0 στο Αγρίνιο, 1-0 στην Πάτρα.

Είχαν συναντηθεί στο κύπελλο και στο μακρινό 1966, με νικήτρια την Παναχαϊκή 2-0 στην έδρα της. Τον Μάρτιο του 1960 καταγράφεται η μοναδική νίκη του Παναιτωλικού σε αγώνα κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Επικράτησε με 2-1 στο Αγρίνιο με Μπάθα – Μήτσου να σκοράρουν. Μετά από 61 χρόνια θα διεκδικήσει να κερδίσει και φυσικά να προκριθεί στην επόμενη φάση. Στο γήπεδο που δεν έχει κερδίσει ποτέ σε επίσημο αγώνα για κύπελλο ή πρωτάθλημα! Μετράει 4 ισοπαλίες και 8 ήττες, δύο εκ των οποίων ήταν από τις πιο βαριές της ιστορίας του. 6-0 το 1969 και 8-1 το 1987. Ο σημερινός αγώνας βρίσκει τις δύο ομάδες με μεγάλη διαφορά στις κατηγορίες που αγωνίζονται. Ο Παναιτωλικός για 10η σεζόν είναι στη Super League, η Παναχαϊκή παίζει στη Γ’ Εθνική. Για δεκαετίες ίσχυε το αντίθετο…

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 382 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.