Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 23:32

Ιεραποστολικός σύλλογος στο Αγρίνιο για ηθική και υλική συμπαράσταση των ορθοδόξων της Μητρόπολης Κανάγκας στην Αφρική

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ασίας τα τελευταία χρόνια συστηματικά και αθόρυβα αρκετοί έλληνες ορθόδοξοι ιεραπόστολοι κηρύττουν το Ευαγγέλιο στους ιθαγενείς και οδηγούν πολλούς αδελφούς μας από το σκοτάδι της ειδωλολατρίας στο φως του Χριστού και στη σωτηρία.

Παράλληλα με το έργο αυτό της διάδοσης της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης μας, επιτελούν και ένα πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, που αποβλέπει στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων αυτών, όπως: ίδρυση σχολείων, ανέγερση ιατρικών κέντρων, διάνοιξη πηγαδιών για ανεύρεση πόσιμου νερού, οργάνωση γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ανοικοδόμηση ναών κλπ.

Για την ηθική και υλική συμπαράσταση των ορθοδόξων ιεραποστόλων και ειδικότερα της ιεραποστολικής Μητρόπολης Κανάγκα του Κονγκό Αφρικής, την οποία διαποιμαίνει ο συντοπίτης μας Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος, ιδρύθηκε και λειτουργεί ο ιεραποστολικός σύλλογος με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», ο οποίος εδρεύει στο Αγρίνιο επί της οδού Υψηλάντου 1  και  Ιωάννου Σταίκου.

Ο Σύλλογος συγκεντρώνει χρήματα, ιερά σκεύη, γεωργικά εργαλεία, τρόφιμα σε στερεά μορφή και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των ιεραποστολικών κλιμακίων, ενώ με διάφορες εκδηλώσεις θα ενημερώνει το κοινό για το εκεί συντελούμενο ιεραποστολικό έργο.

Για κάθε δωρεά ο Σύλλογος εκδίδει επίσημη απόδειξη. Ήδη οι πρώτες προσφορές μας έφθασαν στο μακρινό Κονγκό και ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος ευχαριστεί θερμά τους Αγρινιώτες συμπαραστάτες του.

Καλούμαστε όλοι να προσφέρουμε ο,τιδήποτε μπορούμε για τον ανωτέρω ιερό σκοπό λαμβάνοντας πλούσια τη Χάρη του Δωρεοδότη Κυρίου μας.

Στα Γραφεία του Συλλόγου μας παρέχονται περισσότερες πληροφορίες και σ΄αυτά θα γίνεται η παράδοση κάθε προσφοράς.

Τα Γραφεία είναι ανοικτά καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες: πρωί 9.30 πμ έως 12.30 μμ και απόγευμα 6.00 μμ έως 8.00 μμ εκτός Σαββάτου.  

Τηλ. Επικοινωνίας:  2641301137   

Email Επικοινωνίας:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.oagioskosmas.blogspot.com

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 821 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.