Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 20:00

28η Οκτωβρίου: Γιορτάζει η Ελλάδα, Γιορτάζει η Σημαία μας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ- Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ

 

book

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην εθνική γιορτή της 28ης, μία γιορτή που θυμίζει την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στους εισβολείς, μία αντίσταση που έκρινε την έκβαση ολόκληρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Λίγο αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου θυμόμαστε και γιορτάζουμε την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση της Επταετίας.
Φέτος, η γιορτή γίνεται πιο φωτεινή λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης, που μας οδήγησε στην ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, με κυματιστό αρχηγό, πάντα μπροστά, τη σημαία μας, το σύμβολο του αγώνα, της θυσίας και της ελευθερίας ενός ολόκληρου γένους.

Για να γνωρίσουμε την ιστορία μας, οι εκδόσεις Πορφύρα προτείνουν δύο ξεχωριστά βιβλία για παιδιά με θέμα την σημαία, το ιερό σύμβολο της πατρίδας μας.

book

ISBN 978-618-5197-67-4, 16Χ16εκ., 36 σελ., 6 €

button 

 

Ο παππούς Δημήτρης μιλάει στα εγγόνια του για την Ελληνική Επανάσταση και την ελληνική σημαία.
•Πότε δημιουργήθηκε;
•Τι συμβολίζουν τα χρώματά της;
•Ποιος έγραψε και μελοποίησε τον εθνικό ύμνο;
•Ποιο ήταν το σύνθημα των επαναστατημένων Ελλήνων;

 

book

 

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες

 

book

______________________________________________________________________________________________________

 

book

ISBN 978-618-5197-02-5, 20Χ28,5εκ., 59 σελ., 9 €

button 

 

Ένα έργο που έλειπε από τις παιδικές βιβλιοθήκες! Η συγγραφέας Πηνελόπη Μωραΐτου, επιλέγει να ασχοληθεί με την πρόσφατη ελληνική ιστορία και να μας μιλήσει για τη σημαία των Ελλήνων και τα ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν όχι μόνο την εμφάνισή της αλλά και τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

Ένα βιβλίο για να γνωρίσουμε την ιστορική μας ταυτότητα, ώστε με πίστη σ’ αυτήν αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες, να ανοιχτούμε στις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Διαβάστε το με τα παιδιά ή τους μαθητές σας και υλοποιήστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Ζητήστε μας να σας στείλουμε υλικό για την απασχόληση των παιδιών και ζήστε μαζί τους ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο!

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η εκπαιδευτικός Ειρήνη Πιπερίδου καταθέτει την εμπειρία της
https://www.youtube.com/watch?v=2v36XPrLxxs

Η παιδαγωγός και κατηχήτρια Φιλιώ Μπαφαλούκα καταθέτει την εμπειρία της
https://www.youtube.com/watch?v=kTTbLHtbDnM

 

book

 

Ο πόλεμος αρχίζει

… Μανάδες, πατέρες, αδέλφια, αγαπημένες άπλωναν τα χέρια για μια τελευταία αγκαλιά, ένα φιλί, ένα χάδι. Το δυνατό σφύριγμα του τρένου έσκισε τον αέρα. Το τρένο ξεκίνησε αφήνοντας πίσω του μαύρο καπνό και συγγενείς και φίλους με μαυρισμένη καρδιά και δακρυσμένα μάτια να κουνούν τα μαντήλια, μέχρι που αυτό χάθηκε στην πρώτη στροφή. Η Ελευθερία σκούπισε τα δάκρυά της, κοίταξε τη σημαία και ψιθύρισε...
− Και τώρα... Πού πάνε τώρα;
Χωρίς δεύτερη κουβέντα, η σημαία σιωπηλή τής έκανε νόημα να έρθει κοντά και να τυλιχτεί στο πολυκαιρισμένο πανί της. Ο παγωμένος αγέρας τής έκοψε την ανάσα. Ο μολυβένιος ουρανός, γεμάτος απειλητικά σύννεφα, φορτωμένα βροχή και χιόνι, τις αγκαλιάζει, καθώς ταξιδεύουν προς τις χιονισμένες βουνοκορφές των Ελληνοαλβανικών συνόρων.
− Εκεί! Εκεί! φωνάζει η Ελευθερία με κομμένη την ανάσα δείχνοντας μια βουνοπλαγιά, ενώ νιφάδες χιονιού τρυπώνουν στα όμορφα μαλλιά της…

______________________________________________________________________________________________________

 

 ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 

book

 

 

 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

prosfora 

 

ΚΑΙ ΑΚΟΜH:

  • Δωρεάν τα ταχυδρομικά για παραγγελίες άνω των 25€ [πλην Προσφορών]
  • Με κάθε παραγγελία δώρο Ένα σημειωματάριο για τους 12 μήνες, με αποφθέγματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών όπως οι: Κωνσταντίνος Καβάφης, Ζωή Καρέλλη, Γιώργος Σεφέρης, Κική Δημουλά, Κώστας Καρυωτάκης, και έργα των εικαστικών: Μαρίας Γιαννακάκη, Μάρκου Καμπάνη, Γιώργου Κόρδη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Εμμανουήλ Μπιτσάκη, Χρήστου Μποκόρου, Χρόνη Μπότσογλου, Άγγελου Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, Εδουάρδου Σακαγιάν, Άννας Μαρίας Τσακάλη. Σχεδιασμός : Άρτεμις Σιέρρα.

 

  bio

 

   

Διαβάστηκε 882 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.