Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 18:13

Άρης - Παναιτωλικός 5-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παραμονές της 28ης Οκτωβρίου, ο super Αρης στην καλύτερη φετινή εμφάνισε διέλυσε τον άφαντο Παναιτωλικό με 5-1 έχοντας κάνει ένα καταπληκτικό 1ο ημίχρονο στο οποίο πέτυχε 4 γκολ! Καμαρά, Μπερτόλιο, Σούντγκρεν, Γκάμα, Εντιαγέ τα γκολ της νίκης. Τέσσερα πέναλτι στο ματς, έχασε ένα ο Ιτούρμπε.

Ρεκόρ δεν έσπασε η ομάδα του Άκη Μάντζιου καθώς στην κορυφή παραμένουν τα πέντε γκολ που είχε σημειώσει στο δεύτερο ημίχρονο της εμφατικής νίκης (7-2) επί της Ξάνθης στο «Κλ. Βικελίδης» στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2018-19. Κι αυτή τη φορά όμως οι «κίτρινοι» πετούσαν φωτιές με δημιουργούς και εκτελεστές τους Μπερτόγλιο, Καμαρά, ενώ οι Ντάνιελ Σούνγκρεν, Μπαντού Ντιαγέ πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ με τον Άρη.

Ο Μπρούνο Γκάμα σημείωσε το 24ο στο 100ο παιχνίδι του με τη φανέλα της ομάδας. Όσο για τον Παναιτωλικό, οι απουσίες που είχε διαχειριστεί του… έπεσαν βαρείς και ασήκωτες καθώς η αμυντική λειτουργία του ήταν τραγική. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης υπέδειξε τέσσερα πέναλτι (!) , ωστόσο οι αποφάσεις του ήταν σωστές και λήφθηκαν μετά τον έλεγχο στο VAR.

Έτσι έπαιξαν

Οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία καθώς ο Άκης Μάντζιος είχε να διαχειριστεί πλήρες ρόστερ και η δική του έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Ματέο Γκαρσία στο βασικό σχήμα, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου δεν είχε στη διάθεσή του τους Ντίας, Χουχούμη, Μεντόζα. Ο Άρης παρατάχθηκε με 4-2-3-1 όπου ο Μπαντού Ντιαγέ προτιμήθηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ η επιλογή του Γιάννη Αναστασίου ήταν σχήμα με τρεις μέσους (Τσιγγάρα, Φλόρες, Βαρόνε).
Ο Άρης ήταν ασταμάτητος και ο Παναιτωλικός… ένα λάθος

Με εξαίρεση τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό, για πρώτο φορά φέτος ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι τόσο ορεξάτος και ενεργητικός γιατί έβγαλε συνεργασίες στην επίθεση, πριν καλά-καλά συμπληρωθούν έξι λεπτά αγώνα είχε δύο στιγμές με τους Καμαρά, Μπρούνο Γκάμα. Ωστόσο, ο Παναιτωλικός είχε τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου 15πτου, αλλά δεν πήρε τίποτε από αυτή γιατί ο Μορσέϊ λειτούργησε ατομικά, δεν έδωσε την μπάλα στον Βέργο ο οποίος είχε φύγει κανονικά κάτω από τη γραμμή του κέντρου (σ. σ. η άμυνα του Άρη ήταν εκτός θέσης) κι όταν έκανε την κούρσα τον 40 μέτρων, είδε τον Φαμπιάνο να τον σταματά. Έτσι σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία από την ομάδα του για να ακολουθήσει το… σφυροκόπημα του Άρη.

Αυτό άρχισε από την ανατροπή του Φακούντο Μπερτόγλιο από τον Λούι και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αμπουμπακάρ Καμαρά (16’). Μέχρι το 20πτο οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή λειτουργία στο κέντρο αλλά στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, λες και κατέβηκε ο διακόπτης…

Ανεπανάληπτο πάρτι

Αυτό άρχισε μετά το 30ο λεπτό, επτά μετά την αποχώρηση του Βαρόνε από το γήπεδο έχοντας υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Στο 34’ ο Τσιγγάρας γλίστρησε στον χώρο της μεσαίας γραμμή και οι Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία, Καμαρά σχημάτισαν το… τρίγωνο του διαβόλου όπου ο πρώτος ήταν ο τελικός αποδέκτης και από πλάγια θέση πλάσαρε τον Μελισσά (2-0). Σε κλίμα ενθουσιασμό – τρία λεπτά αργότερα – μια ντρίμπλα του Ντιαγέ έκανε κάτοχο της μπάλας τον Καμαρά στην αριστερή πλευρά. Ο Μαυριτανός πέρασε μια υπέροχη πάσα μεταξύ έξι παικτών (!) του Παναιτωλικού στον Ντάνιελ Σούντγκρεν ο οποίος ανενόχλητος στη δεξιά πλευρά «εκτέλεσε» τον Μελισσά (3-0). Έξι λεπτά μετά, ο Φλόρες έκανε ολέθριο λάθος εντός της περιοχής και ο Μπελεβώνης ανέτρεψε τον Ματέο Γκαρσία. Ο Κουτσιάτης υπέδειξε το δεύτερο πέναλτι στον αγώνα και στην 100η συμμετοχή του με τη φανέλα του Άρη, ο Μπρούνο Γκάμα διαμόρφωσε το 4-0, το μεγαλύτερο σκορ των «κίτρινων» σε ημίχρονο αγώνα στη σύγχρονη ιστορία τους. Ο Παναιτωλικός έμεινε με τις χαμένες φάσεις τν Βέργου, Ντουάρτε και καταδικάστηκε από τον εαυτό του μέσα από την πληθώρα των λαθών της αμυντικής και μεσοαμυντικής γραμμής του.

Ο Ντιαγέ και το rotation του Μάντζιου

Ο Άρης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Κι αν… απρόσμενα το κεφάλι του Αποστολάκη σταμάτησε την πορεία της μπάλας στα δίχτυα στο 52’, έπειτα από κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία, στην εκτέλεση του κόρνερ που ακολούθησε ο Μπαντού Ντιαγέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (5-0), σε μια φάση όπου και πάλι η άμυνα του Παναιτωλικού ήταν απούσα. Λίγο μετά, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε ασφαλές rotation. Με τη βοήθεια του VAR ο Κουτσιάτης υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού στο 67’ όταν σε σέντρα από τη δεξιά πλευρά η μπάλα χτύπησε στο Τζέγκο (ήταν σε αφύσικη θέση) και ο Βέργος πέτυχε το γκολ της τιμής (5-1).

Ο Μελίσσας απέτρεψε το 6ο γκολ εις βάρος της ομάδας του στο 80ο λεπτό καθώς έπιασε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Χουάν Ιτούρμπε (σ. σ. καταλογίστηκε έπειτα από χέρι του Φλόρες σε μία φάση όπου προηγήθηκε η κεφαλιά του Μπράμπετς όπου η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι). Οι τρεις τελευταίες φάσεις του του αγώνα ανήκαν στον Άρη. Στην πρώτη ο Μαντσίνι δεν πήρε σωστή απόφαση (θέλησε να νικήσει τον Μελισσά από πλάγια θέση) καθώς είχε πάσα στον ανενόχλητο Δημήτρη Μάνο , στη δεύτερη τον σταμάτησε και πάλι ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού και στην 3η, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ντιαγέ, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (Άρης), Λούι, Μπελεβώνης Χρ., Κορνέλιους, Αντούνες (Παναιτωλικός)

MVP: Ο Φακούντο Μπερτόγλιο έβαλε τη σφραγίδα του στο 2-0 του Άρη και γενικώς ήταν ο παίκτης «κλειδί» για τον Άρη στην επιθετική λειτουργία του

Στο ύψος του: Ένα γκολ και δύο ασίστ έγραψε το κοντέρ για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος έκανε την εξαιρετική πάσα στο γκολ του Σούντγκρεν

Ο «αδύναμος κρίκος»: Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις… Η αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού ήταν για κλάματα.

Η «γκάφα»: Ο Τσιγγάρας γλίστρησε στο 2ο γκολ του Άρη κι αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά οι ντρίμπλες του Φλόρες (εντός περιοχής) στο 4ο γκολ μάλλον ήταν ανεπίτρεπτες

Το «στραγάλι»: Σωστές οι αποφάσεις του Κουτσιάτη και στα τρία πέναλτι και γενικώς δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το υποδηλώνει και το τελικό αποτέλεσμα, ο Άρης έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του και βασίστηκε στο εκρηκτικό 15πτο του στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί η άμυνα του Παναιτωλικού έμπαζε από παντού και το 4-0 του πρώτου μέρος έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι. Δεν «ισοφάρισε» όμως το ρεκόρ των πέντε γκολ σ’ ένα ημίχρονο από τη σεζόν 2018-19 και το 7-2 επί της Ξάνθης στο «Κλ. Βικελίδης».

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Ντιαγέ 60’ Λούκας Σάσα), Μπερτόγλιο (59’ Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία (82’ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα (59’ Ιτούρμπε) , Καμαρά (82’ Μάνος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελισσάς, Λούι (46’ Αποστολάκης), Κορνέλιους, Μαλής (88’ Μπακαδήμας), Αντούνες, Βαρόνε (23’ Μπελεβώνης Χρ.), Φλόρες, Μόρσεϊ, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Βέργος (71’ Καρέλης)

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 625 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 18:16
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.