Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:39 μμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 10:08

Αγία Τριάδα Αγρινίου: Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το απόγευμα τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου σύμφωνα με την παλαιοχριστιανική τάξη.

Στη Θεία Λειτουργία, ιερούργησε ο Πρωτοσυγκέλλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφανίος Καραγεώργος με τη συμμετοχή ιερέων.

Η Θεία Λειτουργία διαφοροποιείται ως προς την τάξη από τις μεταγενέστερες λειτουργίες του βυζαντινού τυπικού, του Μεγάλου Βασιλείου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας γίνεται έξω από το Άγιο Βήμα. Ακολουθεί ανάγνωσμα από την Αγία Γραφή στο κέντρο του Ναού και ο ιερέας να είναι στραμμένος κατά την τέλεση της θείας Λειτουργίας προς τους πιστούς.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 635 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.