Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:51 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 19:27

Εμβολιασμοί: Έσπασε το «φράγμα» του 50% η Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Εμβολιασμοί: Έσπασε το «φράγμα» του 50% η Αιτωλοακαρνανία
  • Οι εμβολιασμοί τρίτης γίνονται περισσότεροι από αυτούς της πρώτης δόσης…

Εννέα μήνες και κάτι περισσότερο από την έλευση των εμβολίων κατά του covid στην χώρα και σχεδόν πέντε μήνες, αφότου έγιναν διαθέσιμα για όλο το γενικό πληθυσμό η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας με βάση τα τελευταία στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη φτάνει στο 62%.

Η Αιτωλοακαρνανία κατάφερε επιτέλους τις προηγούμενες ημέρες να ξεπεράσει το «φράγμα» του 50% (σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό) στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς, παραμένοντας ωστόσο αρκετά πιο πίσω από μέσο όρο της χώρας.

Όπως ακριβώς συνέβαινε από την πρώτη στιγμή της επιχείρησης «Ελευθερία». Συγκεκριμένα σε απόλυτους αριθμούς 99.565 Αιτωλοακαρνάνες έχουν λάβει έστω μια δόση του εμβολίου, στους 95.581 ανέρχονται οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί, ενώ καταγράφονται και 2.800 εμβολιασμοί της αναμνηστικής τρίτης δόσης.

Η επιχείρηση «πειθώ» δεν πείθει… τους ανεμβολιάστους, όσο κι αν επιμένουν οι εκτιμήσεις των ειδικών για ένα δύσκολο χειμώνα, όσο κι αν σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα στις ενημερώσεις του Υπουργείου Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα οι εμβολιασμοί σε πανελλαδικό επίπεδο κινούνται σταθερά κάτω από τους 30.000, ενώ το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι σχεδόν οι μισοί εμβολιασμοί αφορούν πλέον τους εμβολιασμούς της τρίτης δόσης.

Ενδεικτικά προχθές έγιναν 14.287 εμβολιασμοί τρίτης δόσης, ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης ήταν μόνο 7.748. Τούτο με απλά λόγια σημαίνει ότι όσοι επρόκειτο να πειστούν να εμβολιαστούν κατά του covid έχουν πειστεί και το κάνουν, οι υπόλοιποι μάλλον δεν πείθονται…

Αυτή η εικόνα σε γενικές γραμμές αποτυπώνεται και σε τοπικό επίπεδο. Οι εμβολιασμοί στην Αιτωλοακαρνανία το τελευταία διάστημα μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τους 300 σε ημερήσια βάση, ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης και τρίτης δόσης κινούνται στα ίδια επίπεδα (139 έναντι 134 αντίστοιχα).

Πάντως αν υπάρχει μια αμυδρή έστω ελπίδα για να «σπάσει» η στασιμότητα στους εμβολιασμούς, ίσως περισσότερο από τις προειδοποιήσεις των ειδικών, αυτή ενδεχομένως βρίσκεται στα νέα μέτρα της υποχρεωτικότητας των rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

emboliastiki kalipsi

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 682 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.