Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:06 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 10:07

Αρναούτογλου: Δύο συστήματα πάνω από την Ελλάδα φέρνουν την κακοκαιρία – Η πρόγνωση μέχρι την 28η Οκτωβρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από τα τέλη της εβδομάδας θα ξεκινήσει η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας

Από τα τέλη της εβδομάδας και συγκεκριμένα από την Παρασκευή (22/10) θα ξεκινήσει η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας στη χώρα μας, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Tην Κυριακή θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της χώρας, αλλά και βοριάδες που θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι από τη Δευτέρα φέρνοντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, κάνοντας λόγο για δύο συστήματα που θα επηρεάσουν την επικράτεια, θα συναντηθούν στην κεντρική χώρα προκαλώντας βροχές.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως μετά την πτώση της θερμοκρασίας στις αρχές της εβδομάδας βαδίζοντας προς την 28η Οκτωβρίου ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί.

Tοπικές ομίχλες στις ηπειρωτικές περιοχές θα έχουμε την Παρασκευή, ενώ το βράδυ θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές του Ιονίου.

Αυξημένη θα είναι η υγρασία λόγω δυτικών, νοτιοδυτικών ανέμων. Θα υπάρχει το αίσθημα της περισσότερης ζέστης το μεσημέρι στα ανατολικά νότια, υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με νοτιά και αυξημένη υγρασία.

Το Σάββατο, θα έχουμε τον πιο άστατο καιρό, στο κεντροβόρειο Ιόνιο κυρίως στην Κέρκυρα αλλά και σε δυτικές περιοχές της Ηπείρου καθώς αναμένεται να έχουμε μπόρες και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες δυτικές περιοχές ενδέχεται να έχουμε τοπικές μπόρες. Θα διατηρηθούν οι νοτιάδες.

Δύο συστήματα την Κυριακή

Ενα ψυχρό μέτωπο που θα βρίσκεται στην ανατολική βαλκανική χερσόνησο και ένα βαρομετρικό χαμηλό πιο δυτικά από το χώρα μας θα στέλνει σύννεφα κυρίως πιο δυτικά, κεντρικά και νότια αφορούν τα δύο συστήματα που θα επηρεάσουν την Κυριακή την Ελλάδα.

Το ψυχρό μέτωπο θα δώσει σύννεφα στη βόρεια Ελλάδα και θα ενισχυθούν οι βοριάδες από τα βορειοανατολικά. Αυτά τα δύο συστήματα θα βρεθούν πάνω από την κεντρική, κεντροδυτική, κεντρονοτιοδυτική Ελλάδα. Εκεί που θα συναντηθούν οι δύο μάζες η πιο ξηρή και ψυχρή και πιο ζεστή και υγρή θα έχουμε την Κυριακή τα περισσότερα φαινόμενα.

Όπως είπε ο κ. Αρναούτογλου δεν αναμένεται κάτι ακραίο, τα σύννεφα θα είναι πιο πυκνά στις περιοχές αυτές και έτσι θα έχουμε κάποιες βροχές από τα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως την ανατολική Πελοπόννησο και τη Στερεά κάποιες βροχές.

Μετά το μεσημέρι σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα ψυχράνει και θα επικρατήσουν ψυχροί άνεμοι.

Τη Δευτέρα θα έχουμε να κάνουμε με το βαρομετρικό χαμηλό πιο δυτικά από εμάς το οποίο δεν θα μπορεί να φτάσει βόρεια καθώς θα επικρατήσουν υψηλές πιέσεις που θα κρατήσουν τα βροχοσύννεφα πιο κεντρικά και νότια στη χώρα μας και τα περισσότερα φαινόμενα δεν θα έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Χαρακτηριστικό της ημέρας οι πολύ ενισχυμένοι βοριάδες, που θα φτάνουν κατά τόπους 8 μποφόρ.

Την Τρίτη στα ανατολικά τμήματα της χώρας θα έχουμε τοπικές βροχές και δυνατό βοριά στα ανατολικά.

Την Κυριακή και από Δευτέρα και Τρίτη θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία και αυτό εξαιτίας της ψυχρής μάζας που από την Ευρώπη θα περάσει ανατολικά και θα επηρεάσει τη βορειοανατολική χώρα.

Όμως προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και προς την 28η Οκτωβρίου κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε σε καλύτερες καιρικές συνθήκες και ίσως θα έχουμε προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας το μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου.

Πηγή: thetoc.gr

 
Διαβάστηκε 412 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.