Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 18:24

Μοναδικό εύρημα στο Ισραήλ: Ερασιτέχνης δύτης βρήκε ξίφος 900 ετών από τις Σταυροφορίες – Δείτε βίντεο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία μοναδική ανακάλυψη έκανε ένας ερασιτέχνης δύτης στο Ισραήλ ο οποίος βρήκε ένα ξίφος 900 ετών από την εποχή των Σταυροφοριών το οποίο πιστεύεται ότι πιθανότατα ανήκε σε ιππότη.

Το σπαθί η λεπίδα του οποίου ξεπερνά το ένα μέτρο σε μήκος ανακαλύφθηκε από τον Shlomi Katzin και παραδόθηκε στις Aρχές. Πιστεύεται ότι το σπαθί, το οποίο είναι καλυμμένο με θαλάσσιους οργανισμούς, αναδύθηκε στην επιφάνεια μετά τη μετατόπιση της άμμου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ δήλωσε ότι μόλις καθαριστεί και αναλυθεί θα δοθεί σε δημόσια θέα. «Το σπαθί, το οποίο διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση, είναι ένα όμορφο και σπάνιο εύρημα και προφανώς ανήκε σε έναν σταυροφόρο ιππότη», δήλωσε ο επιθεωρητής της Αστυνομίας, Νιρ Ντίστελφελντ.

«Είναι συναρπαστικό να συναντάς ένα τόσο προσωπικό αντικείμενο, που σε ταξιδεύει 900 χρόνια πίσω σε μια άλλη εποχή, με ιππότες, πανοπλίες και ξίφη».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστηκε 668 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 19:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.