Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 22:30

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: “Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών άμεσα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: “Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών άμεσα”

Για μια ακόμη φορά μπροστά σε μια έξαρση καιρικών φαινομένων όπως οι βροχές των προηγούμενων ημερών σε  όλη τη χώρα και ιδιαίτερα οι χθεσινές σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τον νομό μας με καταστροφές και ακόμα τον κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές φέρνουν στην επιφάνεια την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας της ζωής και των περιουσιών των εργατικών  λαϊκών οικογενειών.

Δεν έσβησαν οι μνήμες ακόμα  από τις πλημμύρες του 2018 αλλά και τις περσινές στην περιοχή μας που είχαμε μεγάλες καταστροφές. Για μια ακόμη φορά θρηνήσαμε θύματα συνανθρώπων  μας όπως στην Εύβοια . Οι εικόνες από την πρωτεύουσα αλλά και από όλη τη χώρα δείχνουν οτι  μέτρα για την προστασία του λαού από τέτοια φαινόμενα είναι ανύπαρκτα.

Η κυβέρνηση έχει βρει το φάρμακο χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο, στις βροχές και του χιονιάδες να κλείνει τους ανθρώπους στα σπίτια τους στις πυρκαγιές και τους σεισμούς να τους λέει  να τα εκκενώσουν.

Με την πάγια τακτική της ρίχνοντας τις ευθύνες στον λαό και  με τον προσφιλή της τρόπο κουνώντας το ΄δάχτυλοαντί να πάρει μέτρα ουσιαστικά για την προστασία του εξαπολύει απειλές σε όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματα του  , όπως τελευταία έκανε στους εκπαιδευτικούς , η πραγματικότηταόμως όχι απλά την εκθέτει αλλά φέρνει στο προσκήνιο και τις εγκληματικές τις ευθύνες που σε σχολικές μονάδες της πρωτεύουσας και άλλο κινδύνεψαν ακόμα και οι ζωές των παιδιών μας.

Για την κυβέρνηση φταίει η κλιματική αλλαγή και  η θεομηνία ενώ την ίδια στιγμή  τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης τα αντιπλημμυρικά και  αντιπυρικά δεν είναι καν στο σχέδιο της .

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει στους εργαζόμενους  και στο λαό της περιοχής την ανευθυνότητα  όλων των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών  που αντί για μέτρα προστασίας βάζουν σε κίνδυνο κάθε φορά που εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα τις ζωές και τις περιουσίες του λαού .

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής αντιπυρικής προστασίας και  αντισεισμικής θωράκισης .

Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών άμεσα.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον κοινό αγώνα εργαζομένων μικρομεσαίων αγροτών και εβε για να προστατεύσουμε την ζωή μας. Η ελπίδα βρίσκεται στον  συλλογικό αγώνα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 377 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.