Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 14:48

Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»: Αφιέρωμα στον Μαχάτμα Γκάντι και την Ινδία με την παρουσία της Α.Ε. Πρέσβη της Ινδίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» πραγματοποίησαν το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου, Αφιέρωμα στον Μαχάτμα Γκάντι και την Ινδία, με την παρουσία της Α.Ε. Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα κου Amrit Lugun.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σύστημα αυτόματης διερμηνείας για τους υψηλούς προσκεκλημένους των Εκπαιδευτηρίων και γιγαντοοθόνη έξω από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για όσους δεν μπορούσαν να βρίσκονται εντός του θεάτρου.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων παρουσίασαν επί σκηνής τις «Δέκα θεμελιώδεις αρχές» του Γκάντι, μέσα από δραματοποιήσεις και χορογραφίες, ενώ με αφηγήσεις τους και παράλληλες προβολές βίντεο έγιναν αναφορές στη ζωή του Μαχάτμα Γκάντι, του Ινδού πολιτικού και στοχαστή, που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανεξαρτησία του λαού του και αγωνίστηκε με σθένος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τη βραδιά έκλεισε η παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων με τραγούδια αφιερωμένα στην αγάπη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Τη βραδιά του Αφιερώματος στον Γκάντι χαιρέτισαν η Α.Ε. Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα κ. Amrit Lugun, η κυρία Φρόσω Μπαλαούρα, ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα», ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Δημητρογιάννης.

Στην επίσημη βραδιά του Αφιερώματος παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιχριτζής, οι Αντιδήμαρχοι κυρία Παπαγεωργίου και κ. Φαρμάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Γαλαζούλας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σαρδέλης, ο Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου κ. Κωστάκης, Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί.

Ευφροσύνη & Αγγελική Σωτηρίου Μπαλαούρα

Π. Σταθμός-Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση: 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 405 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.