Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 23:39

Παναιτωλικός: Ώρα για «τρίποντο» με οδηγό την παράδοση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ρυθμούς ΟΦΗ κινούνται άπαντες στο στρατόπεδο του Παναιτωλικού μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Στο κυριακάτικο ματς οι Αγρινιώτες καλούνται να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις. Ήρθε η ώρα, όμως, να τις συνδυάσουν και με ουσία, κατακτώντας την πρώτη εντός έδρας νίκη για φέτος.

Διεθνείς, πρόγραμμα προπονήσεων και τραυματισμοί

Οι διεθνείς Κορνέλιους και Φλόρες αναμένονται στο Αγρίνιο την Παρασκευή, έπειτα από τα υπερατλαντικά ταξίδια τους και τις συμμετοχές με τα εθνικά συγκροτήματα του Καναδά και της Ονδούρας αντίστοιχα.

Η αγωνιστική τους ετοιμότητα θα φανεί στις προπονήσεις που έπονται, το απόγευμα της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Κατά τα άλλα, μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Μόρσεϊ, που φαίνεται να ξεπερνά το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε στο φιλικό με τον Παναγρινιακό. Ο Μεντόζα, αντιθέτως, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί ενάντια στον ΟΦΗ.

Οι πιθανές επιλογές του Αναστασίου

Ο κόουτς Αναστασίου, λοιπόν, δεν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, εκτός κι αν προκύψουν περαιτέρω ζητήματα της τελευταίας στιγμής.

Έχει τη δυνατότητα, μάλιστα, να ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος με δυο βασικούς επιθετικούς, καθώς οι Ζεστέντ-Καρέλης-Βέργος βρίσκονται σε φουλ ρυθμούς, όντας ετοιμοπόλεμοι.

Αρκετά πιθανό φαντάζει και το ενδεχόμενο να λάβει θέση στο ένα «φτερό» του αρχικού σχήματος ο Μπαρμπόσα. Το άλλο «φτερό» έχει «καπαρώσει» με το σπαθί του ο Ντουάρτε, με τις φετινές του εμφανίσεις να είναι ανέλπιστα καλές έως τώρα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, αναμένεται και η επιλογή στο «άσσο», την πιο πολυσυζητημένη θέση της παναιτωλικής ενδεκάδας μέχρι στιγμής.

Ο «πληγωμένος» αντίπαλος και η νικηφόρος παράδοση

Ο αντίπαλος κόουτς, από την άλλη, αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων. Τραυματισμοί και κορωνοϊός έχουν χτυπήσει την πόρτα του ΟΦΗ και η βασική ενδεκάδα αποτελεί γρίφο για τον Νιόπλια.

Λυμπεράκης, Ντε Γκούζμαν, Βάτερμαν, Ντουρμισάι, Στάικος, Τσιλιανίδης, Λάμπρου είναι αμφίβολοι. Σημαντικές, όμως, είναι οι επιστροφές των ποιοτικών χαφ Μεγιάδο και Γαγιέγο, που μαζί με τον Νέιρα μπορούν να σχηματίσουν μια ισχυρότατη μεσαία γραμμή.

Οι Κρητικοί, προφανώς, θα έρθουν στο Αγρίνιο για να πάρουν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και το παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ειδικά τα φαινόμενα της νωθρής εκκίνησης του Παναιτωλικού πρέπει να εξαλειφθούν, ώστε να μην βρεθεί πάλι ο Τίτορμος στο κυνήγι «ηρωικών ανατροπών».

Ώρα για τρίποντο, λοιπόν, με την παράδοση να είναι συντριπτική υπέρ των Αγρινιωτών, καθώς, σε επίπεδο Super League, ο ΟΦΗ έχει φύγει ηττημένος από το «κλουβί» και στις επτά προηγούμενες του επισκέψεις στην Αιτωλοακαρνανία.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 366 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.