Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 19:40

Λόξιγκας: Οι 5+1 αιτίες που τον προκαλούν - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο λόξιγκας είναι μια πάθηση ιατρικά γνωστή ως «συγχρονισμένος διαφραγματικός πτερυγισμός» (synchronous diaphragmatic flutter – SDF).

Συνήθως διαρκεί 5 -15 λεπτά και δεν προκαλεί προβλήματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επιμείνει πάνω από δύο ημέρες και να αποτελεί ένδειξη προβλήματος υγείας, δυσκολεύοντας σας να φάτε, να κοιμηθείτε ή να ανασάνετε.

Ο επιστημονικά αποδεκτός τρόπος για να διακόψετε τον κύκλο του λόξιγκα, είναι η υπερδιέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου ή η παρέμβαση στην αναπνοή, αυξάνοντας την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.

Αυτές είναι οι 6 αιτίες του λόξιγκα που πρέπει να γνωρίζετε:

  1. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών
  2. Άγχος, συναισθηματική διέγερση ή ενθουσιασμός
  3. Η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών φαγητών και η υπερφαγία
  4. Αιφνίδιες μεταβολές θερμοκρασίας, κατά τις οποίες το σώμα δυσκολεύεται να προσαρμοστεί
  5. Μια ακόμα αιτία λόξιγκα είναι η βλάβη ή ο ερεθισμός των πνευμονογαστρικών και διαφραγματικών νεύρων, εξαιτίας γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ξηροστομίας, λαρυγγίτιδας, όγκου ή κύστης στον αυχένα
  6. Διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, ως αποτέλεσμα τραύματος που μπορεί να διακόψει την φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στον λόξιγκα, όπως είναι η εγκεφαλίτιδα, η μηνιγγίτιδα, η πολλαπλή σκλήρυνση, το εγκεφαλικό, η ύπαρξη όγκων και το μεταβολικό σύνδρομο

pronews.gr

Διαβάστηκε 718 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.