Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 14:49

Βόνιτσα: Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα λόγω συγχωνεύσεων – “Να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών” ζητά ο Δήμος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απαράδεκτη από εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και υγειονομικής άποψης χαρακτηρίζει την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου για συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία της Βόνιτσας ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας.

Με αφορμή το ζήτημα που έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα ο Δήμος τονίζει ότι “αυτές οι τακτικές δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν προάγουν την εκπαίδευση. Δημιουργούν παρά λύνουν προβλήματα”.

“Ο Δήμος είναι στο πλευρό των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας και του Ειδικού Δημοτικού και νηπιαγωγείου. Ζήτα άμεσα να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών που παρουσιάστηκαν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σε μία εποχή μάλιστα που η Πανδημία παραμένει σε εξέλιξη και μαζί της η ανάγκη να μειώνονται οι συνθήκες συνωστισμού, δεν είναι δυνατόν να γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων. Πρέπει άμεσα να γίνει η Γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των αναγκών, σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 384 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.