Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 23:41

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο “Δυτικά Fm 92,8”: “Αλλάζουμε στρατηγική και ταχύτητα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αλλαγή στρατηγικής και ταχύτητας είναι το κύριο μέλημα της Περιφερειακής Αρχής για τη Δυτική Ελλάδα ως αντιστάθμισμα στο χαμένο χρόνο και στη μη αξιοποίηση των πόρων που διατέθηκαν, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη ο οποίος μίλησε στο “Δυτικά Fm 92,8” .

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή της Δήμητρας Λαοπόδη ο κ. Φαρμάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έχουμε μπροστά μας μια πραγματικότητα η οποία λέει ότι σε κάθε επίπεδο, και όχι μόνο σε επίπεδο υποδομών, είμαστε πάρα πολύ πίσω.
Έχουμε χάσει χρόνο σαν χώρα, σαν περιφέρεια ή σαν δήμοι, αναφορικά με πόρους που είχαμε στην διάθεση μας και οι οποίοι, δυστυχώς δεν κατευθύνθηκαν και δεν εκμεταλλεύτηκαν έτσι όπως έπρεπε.

Αυτό όμως δικαιώνει την πολιτική που, εγώ τουλάχιστον νομίζω, σαν Περιφερειακή Αρχή εφαρμόζουμε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, που δεν είναι άλλη από το εμπροσθοβαρές της. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις χάσει χρόνο αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις ταχύτητα. Να τρέξεις πιο γρήγορα και να αλλάξεις στρατηγική”.

Τι είπε για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
“Έχουμε ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που ανέρχεται στα 628,5 εκ ευρώ όταν η προηγούμενη προγραμματική, το 2014-2020, ήταν 490 εκ. ευρώ. Δηλαδή, μιλάμε για ένα πορτοφόλι προσαυξημένο κατά 137.5 εκ ευρώ. Είναι περισσότερα από πριν. Οι πόροι, όπως σε κάθε προγραμματική περίοδο είναι πάνω σε άξονες και αυτοί ρυθμίζονται από την Ε.Ε. και η οποία λέει ότι υπάρχει η Επιχειρηματικότητα, η Καινοτομία, η οποία απεστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιμένουμε την έγκριση της μέχρι τέλος του έτους και, φυσικά, την ενεργοποίηση της νέας προγραμματικής τους δυο πρώτους μήνες του 2022. Ο πρώτος άξονας είναι η επιχειρηματικότητα. Με αυτή θα κάνουμε ανάπτυξη της καινοτομίας, να δεσμευτεί σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού για την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων με επιχορηγήσεις και άλλα εργαλεία υποστήριξης”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης.

“Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας
Αναφερόμενος στο δεύτερο άξονα του Προγράμματος (Περιβάλλον – Αειφορία), ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κωδικοποίησε τις προτεραιότητες: “Εφαρμογή πολιτικών για να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα, αν προωθήσουμε τις ΑΠΕ, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση, να ενισχύσουμε την κυκλική οικονομία και να βελτιώσουμε την ποσότητα και την ποιότητα του πρασίνου μέσα στο αστικό περιβάλλον και να βελτιώσουμε τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης. Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας, την ποιότητα ζωής μας”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στο “Δυτικά Fm 92,8”:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 419 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.