Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 23:40

Ο γκραφιτάς υπολιμενάρχης που ομορφαίνει το Μεσολόγγι!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Ο Γιώργος Παπαγεωργίου ή πλέον «31stillwriting» «μαγεύει» με τα γκράφιτι που κάνει στο Μεσολόγγι
  • Ο «ράμπο» του Λιμενικού και πλέον υπολιμενάρχης Μεσολογγίου ετοιμάζεται την ερχόμενη Κυριακή 17/10 να μας αφήσει εμβρόντητους με τα γκράφιτι που θα κάνει στο Φεστιβάλ της Ηλιούπολης

Η καλλιτεχνική του πορεία είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα και οι παρεμβάσεις του ενθουσιάζουν! Γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στα Τρίκαλα και πλέον ζει και εργάζεται στο Μεσολόγγι, στο οποίο είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας, τόσο λόγω της κουλτούρας της graffiti-street art σκηνής, με την οποία ασχολείται από το 1984, όσο και λόγω του ότι είναι ο λιμενικός και συγκεκριμένα Υπολιμενάρχης του τοπικού Λιμεναρχείου!

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου («ΓεΩΡγιος»), ο οποίος συμπλήρωσε 31 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας τον Μάρτιο του 2015 υπογράφει τα τελευταία χρόνια τις εικαστικές του παρεμβάσεις ως «31stillwriting».

Είναι επηρεασμένος από την παλιά σχολή των δημιουργών γκράφιτι της Νέας Υόρκης, ενώ θεωρείται ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες του συγκεκριμένου είδους στη χώρα μας!

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου

Ο κ. Παπαγεωργίου πατέρας 3 παιδιών προέρχεται από το σώμα των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού, ενώ στην Κέρκυρα και την Πάτρα, που ήταν οι τελευταίοι σταθμοί του πριν έρθει στο Μεσολόγγι, υπηρέτησε ως Διοικητής των ειδικών τμημάτων, των «Ράμπο» του Λιμενικού!

Ως φοιτητής στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο ήταν το άτομο, στο οποίο είχε εμπιστευτεί ο τότε δήμαρχος του Βόλου Δημήτρης Πιτσώρης την υλοποίηση τοιχογραφιών μεγάλων διαστάσεων graffiti-spray murals σε εξωτερικούς τοίχους σχολικών συγκροτημάτων της πόλης!

Από νωρίς είχε φανεί το ταλέντο του και η αγάπη του για τα γκράφιτι και γι αυτό σήμερα μιλώντας στη «Σ» τονίζει πως «αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις, αλλά ούτε να το συνδυάσεις με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, όπως οικογένεια, δουλειά, αλλά και με τις κοινωνικές υποχρεώσεις».

Ο «31stillwriting», υπενθυμίζουμε πως αυτό είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του κ. Παπαγεωργίου, το 1997 διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ γκραφίτι στην Θεσσαλία με συμμετέχοντες καλλιτέχνες, από όλη την Ελλάδα και σήμερα δείχνει στους νεαρούς Μεσολογγίτες που αγαπούν την τέχνη την graffiti σκηνή τα μυστικά της τέχνης!

Το έτος 2000 το tag του Γιώργου Παπαγεωργίου «ΓεΩΡγιος» ψεκασμένο σε ένα κομμάτι καμβά μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στον Βόρειο Πόλο, από τον παγκοσμίως γνωστό ορειβάτη Νικόλαο Μαγκίτση!

Τα τελευταία χρόνια στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στο Μεσολόγγι έχει κάνει πάρα πολλά έργα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει όμως στα γκράφιτι του πατρός Αντωνίου, αλλά και αυτό που είχε δημιουργηθεί από τον Ναυπάκτιο στην καταγωγή “insane51” Στάθη Τσαβαλιάς (ο οποίος είναι πρώτος στον κόσμο και ήρθε στο Μεσολόγγι μετά από πρόσκληση του κ. Παπαγεωργίου) για να φιλοτεχνήσει το γκράφιτι για τον Βασίλη Πλούμη.

Ο κ. Παπαγεωργίου ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που ξεκίνησε να φιλοτεχνεί έργα με ήρωες του 1821, για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και εκτός αυτού είναι ο πρώτος καλλιτέχνης στην Ελλάδα, του οποίου έργα «έντυσαν» Μουσείο και συγκεκριμένα το στολίδι του Μεσολογγίου τη «Διέξοδο»!

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το γκράφιτι του Ναυπάκτιου στην καταγωγή “insane51” Στάθη Τσαβαλιά

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1170 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.