Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 14:52

Σπ. Λιβανός: 1 εκατ ευρώ για την προώθηση αλιευμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αλιεία και οι υδατοκαλλιέργειες η οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα της Αιτωλοακαρνανίας προωθεί ο συντοπίτης μας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Ακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός.
Μετά από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιου Λιβανού και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, υπεγράφη η Ένταξη της Πράξης «Προώθηση/Προβολή Αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εσωτερική αγορά και τρίτες χώρες» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο μέτρο 3.4.3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 983.344,00 €, που αφορά στην προώθηση των αλιευμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην εσωτερική αγορά και τρίτες Χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , είναι μια από τις σημαντικότερες Περιφέρειες της χώρας στον τομέα της αλιείας. Διαθέτει άνω του 40% των λιμνοθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας και το 25% των λιμνών, καλύπτοντας ουσιαστικά το 50% της ελληνικής παραγωγής αλειυμάτων από τέτοιου είδους οικοσυστήματα

Μέσα από την υλοποίηση της Πράξης που υπεγράφη για το έργο των 983.344,00 €, αναμένεται η αύξηση της εξωστρέφειας των παραγωγών και η ενίσχυση των εξαγωγών μέσω:

α) της διοργάνωσης δράσεων οι οποίες προωθούν την εξωστρέφεια, όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις, β) της διοργάνωσης δράσεων οποίες ενισχύουν τη δημοσιότητα, όπως η διαφήμιση σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οι συνεργασίες με αναγνωρισμένους σεφ, γ) της υιοθέτησης καινοτόμων τεχνικών προώθησης, σε σύμπνοια με την υφιστάμενη κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται από την πανδημία, δ) της ανάπτυξης μεθόδων οι οποίες ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των προωθούμενων ειδών, όπως η ανάπτυξη οικολογικών σημάτων και ε) της διευκόλυνσης προσαρμογής των τοπικών παραγωγών στις απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου, της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας μέσα από εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις.

Διαβάστηκε 331 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.