Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 12:45

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ – “Ασφυκτιούν από την ακρίβεια τα λαϊκά στρώματα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κύματος ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα ζητά το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Στις 11 το πρωί, μέλη του πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας – διεκδίκησης έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος δεδομένων των συνθηκών ασφυξίας που έχουν διαμορφωθεί. 

Όπως τονίζεται από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, παράγοντας ασφυξίας για το λαϊκό εισόδημα είναι οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, που ήδη τις έχουμε «νιώσει» και έρχονται ακόμα μεγαλύτερες μέσα στο καλοκαίρι.

Η «πράσινη ανάπτυξη», για την οποία Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μαλώνουν για το ποιος θα την υλοποιήσει ταχύτερα, σημαίνει πιο ακριβό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ το κόστος εκτινάσσεται περαιτέρω από το υπόλοιπο πακέτο της «πράσινης μετάβασης» (ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων κ.ά.). Ακόμα, ο καθορισμός των τιμών από τα διεθνή και εγχώρια μονοπώλια και τα καρτέλ που, πολεμώντας για το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι της «πίτας», επιβάλλουν υψηλότερες τιμές για να αρμέξουν μεγαλύτερη κρατική ενίσχυση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του Εργατικό Κέντρο.

Οι συνεχιζόμενες ιδιωτικοποιήσεις σε Ενέργεια, Ύδρευση, Μεταφορές, Υγεία και Παιδεία δημιουργούν επιπλέον «κόστος» για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, υπογραμμίζεται από το Εργατικό Κέντρο ενώ σε όλα αυτά. όπως σημειώνεται έρχεται να προστεθεί το νέο “χτύπημα” στους μισθούς που φέρνει ο νόμος Χατζηδάκη.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Μιχάλη Κατσιγιάννη:

Τασσόμενο κατά της ακρίβειας και της ανέχειας το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διατυπώνει τα παρακάτω αιτήματα

  • Κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση ΕΝ.Φ.Ι.Α. και τέλους επιτηδεύματος, μείωση Φ.Π.Α. και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Άμεση και γενναία διαγραφή των χρεών αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και ανέργων προς την εφορία.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων με παράλληλη αύξησή τους για την εργοδοσία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων(Σ.Σ.Ε)

Η μάχη για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος είναι μάχη ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο. Μόνο έτσι μπορεί να είναι αποτελεσματική, μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει ελιγμούς και «κόλπα» που μπορεί να δίνουν χρήματα στη μία τσέπη για να τα παίρνουν από την άλλη, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 340 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.