Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 10:23

Παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/10/2021 στο κοινοτικό κατάστημα Καλυβίων ο αγιασμός του νέου Δ.Σ. που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Γυναικών «Δήμητρα». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής. Συγκεκριμένα από την ΠΔΕ παρευρέθηκαν η κα Αμαλία Βούλγαρη και ο κος Λάμπρος Δημητρογιάννης από τον Δήμο Αγρινίου ο κος Γιάννης Φαρμάκης, ο κος Κων/νος Καλαντζής και η κα Χρυσούλα Τασολάμπρου. Παρευρέθηκε επίσης και ο κος Θανάσης Παπαθανάσης (Πρόεδρος Φαρμακοποιών Αιτωλ/νίας). Μετά την εκδήλωση οι καλεσμένοι και τα μέλη του συλλόγου μετέβησαν σε ταβέρνα της περιοχής.

images sgk 04

images sgk 03

sgk ds 2021
Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων "Δήμητρα"

 

Η Χρύσα Σπαή και το AitoloakarnaniaBest.gr ήταν εκεί. Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαίρη Ζαπαντιώτη έκανε τις κάτωθι δηλώσεις:

Πως αισθάνεσαι με τα αποτελέσματα που σου ανανέωσαν την θητεία;

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλες τις κυρίες του Συλλόγου που με τίμησαν για τριετή συνεχομένη φορά στις εκλογές. Θα κάνω ότι μπορέσω μαζί με το συμβούλιο ότι το καλύτερο για το χωριό μας. Ο Σύλλογος λειτουργεί 6 χρόνια και έχει 70 μέλη.

Σαν σύλλογος γυναικών, τι εκδηλώσεις, με τι χαρακτήρα είναι στα άμεσα σχέδια σου και θες να οργανώσεις;

Ο Σύλλογος ασχολείται με πολιτιστικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, δίνει πάντα το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τον τόπο μας τα ήθη έθιμα μέσα από δράσεις εθελοντικής προσφοράς.

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει τον Σύλλογο και να τον στηρίξει που μπορεί να απευθυνθεί;

Στη διοίκηση φυσικά.

Ποιο είναι το μήνυμα που απευθύνεις σε όλες τις γυναίκες;

Σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται στο σπίτι, στη δουλειά και στην ισότητα των δυο φυλών. Η γυναίκα έχει πολλούς ρόλους στην κοινωνία. Πρέπει να βάζουμε στόχους και να προσπαθούμε να τους πετύχουμε.

images sgk 23

Δηλώσεις έκαναν επίσης και οι επίσημοι καλεσμένοι.

images sgk 27

Ο κος Θανάσης Παπαθανάσης, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου ΑΙτωλ/νίας, πρώην Δήμαρχος Ναύπακτου και υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια της νέας διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων. Θέλω να τονίσω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό την σημερινή εποχή που τα προβλήματα είναι πολλά και ταλανίζουν τις οικογένειες. Οι γυναίκες να συσπειρώνονται - διότι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις γυναίκες - και να δημιουργούν τέτοιους συλλόγους και να συνδράμουν πάρα πολύ στην συνοχή των τοπικών κοινωνιών. Βέβαια η ενότητα, η συνεννόηση και η αλληλεγγύη, την περίοδο που διανύουμε είναι ότι σημαντικότερο, για να μπορούμε να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

images sgk 05

images sgk 31

Η κα Αμαλία Βούλγαρη, βοηθός περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που μετά από δυο χρόνια είμαστε πάλι εδώ όλοι μαζί γεροί και ασφαλείς, παρά τις μάχες που δίνουμε όλη αυτή την διετία, με τον αόρατο εχθρό της πανδημίας του Covid-19. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον σύλλογο, και στην πρόεδρο κα Μαίρη Ζαπαντιώτη. Εμείς ως περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και εγώ προσωπικά ως βοηθός του Περιφερειάρχη στην Κοινωνική πολιτική και ως πρόεδρος ισότητας φύλων, είμαστε αρωγοί σε όλους τους δραστήριους συλλόγους, όπως είναι και ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων. Εύχομαι λοιπόν καλή θητεία όπως εύχομαι και σε όλες τις γυναίκες και στους άντρες τους να συνεχίσουν να προσφέρουν στον σύλλογο, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο κοινωνικό έργο στον τόπο τους.»

images sgk 20

images sgk 45

Η κα Χρυσούλα Τασολάμπρου, πρόεδρος και ιδρύτρια Ελληνικών και Διεθνών πολιτιστικών Σωματείων, δήλωσε: «Είμαι καλεσμένη στο σύλλογο από την πρόεδρο κα Μαίρη Ζαπαντιώτη την οποία ευχαριστώ πολύ και της εύχομαι καλή θητεία και δημιουργική χρονιά. Οι συνέργειες και οι συλλογικές πράξεις σίγουρα μας ανεβάζουν επίπεδο γενικότερα. Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με τον σύλλογο Καλυβίων, θα ήταν χαρά μας. Εξ άλλου εμείς προωθούμε τις συνέργειες και συνεργασίες με φορείς και συλλόγους. Οπότε θα ήταν ευχής έργο να συνεργαστούμε και με τον σύλλογο αυτό. »

images sgk 46

Ο κος Λάμπρος Δημητρογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που παρευρέθηκα μετά από αρκετό καιρό σε μια εκδήλωση όπως του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων. Θεωρώ ότι είναι μια εποχή που οι σύλλογοι αυτοί δημιουργούν μια μεγάλη κοινωνική προσφορά διότι κρατάνε και τον πυρήνα των χωριών μας που έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια και επίσης είναι σημαντικό ότι μετά από καιρό και ξεπερνώντας το εμπόδιο της πανδημίας η καλύτερα προσαρμοζόμαστε πλέον με την συνθήκη της πανδημίας μπορούμε σιγά σιγά να κάνουμε συνευρέσεις οι οποίες θα επιφέρουν τώρα για τις τοπικές κοινωνίες καλύτερα αποτελέσματα. Εμείς σαν περιφερειακή αρχή θέλουμε τις τοπικές κοινωνίες να είναι ενεργές. Το θέλουμε και το επιδιώκουμε. Αυτός είναι ο πυρήνας και της κοινωνίας και όλων των δραστηριοτήτων και της δημοκρατίας.»

images sgk 50

Ο κος Δημήτρης Αναστασίου, πρόεδρος Τ.Κ. Καλυβίων Αγρινίου, δήλωσε: «Είναι μια υπέροχη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων. Μετά τον αγιασμό του νέου Δ.Σ τους ευχήθηκα να είναι γερές και δυνατές και με πολύ όρεξη γιατί έχουμε δουλειά, καθότι πρέπει να κάνουμε δουλειές στο χωριό ώστε να το αναβαθμίσουμε λίγο. Θα προσπαθήσουμε με όλους τους συλλόγους και φορείς που έχει το χωριό να κάνουμε το κάτι παραπάνω για τον τόπο μας. Αυτό θέλει συνεργασία πάνω από όλα και όρεξη. Εμείς έχουμε και από τα δύο καθώς και άριστη συνεργασία με όλους τους συλλόγους. Κάνουμε βήματα και προσπαθούμε για καλύτερα.»

images sgk 35

images sgk 36

images sgk 37

images sgk 40

images sgk 41

images sgk 54

images sgk 58

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Site AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 1907 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 10:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033