Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:42 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 22:42

Στη νέα ΔΙΣ η υπόθεση των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Κυθήρων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη νέα ΔΙΣ που συνεδριάζει από αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 πρόκειται να συζητηθεί το ζήτημα για τις ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Να αναφερθεί ότι η προηγούμενη ΔΙΣ είχε παραπέμψει τους δύο Μητροπολίτες σε εκκλησιαστικούς ανακριτές (Δημητριάδος Ιγνάτιο και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο) για να εξετάσουν περαιτέρω το ζήτημα λόγω ανεπαρκών εξηγήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ πρότεινε η υπόθεση των δύο Αρχιερέρων να τεθεί στο αρχείο.

Συγκεκριμένα, ζήτησε για το μείζον όφελος της Εκκλησίας να μην γίνουν ανακρίσεις και δίκη, κατά των Μητροπολιτών Αιτωλίας Κοσμά και Κύθηρων Σεραφείμ.

Αμέσως μετά την πρόταση του Αγίου Μάνης, μέσα σε πνεύμα αγάπης και ενότητας ακούστηκαν διάφορες απόψεις από τους Αρχιερείς, ενώ επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και ο Μακαριώτατος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις τοποθετήσεις και την συζήτηση εντός της Ιεραρχίας για το εν λόγω ζήτημα, οι Αρχιερείς σημείωσαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μη διαταραχθεί η ενότητα της Εκκλησίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι το κλίμα που επικράτησε στην Ιεραρχία, ήταν η Εκκλησία να μην βιώσει ξανά τέτοιο πειρασμό που θα πληγώσει το Σώμα Της.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 348 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.