Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 18:50

Ημερίδα για την παρακολούθηση χελώνας Caretta-Caretta, βίδρας και κρασπεδωτής χελώνας στο Αιτωλικό (Τετ 13/10/2021 18:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Παρακολούθηση θαλάσσιας Χελώνας (Caretta-Caretta), βίδρας (Lutra lutra), κρασπεδωτής χελώνας (Testudo marginata) στις προστατευόμενες περιοχές του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων»

Ημερίδα με θέμα «Παρακολούθηση θαλάσσιας χελώνας (Caretta-Caretta), βίδρας (Lutra lutra), κρασπεδωτής χελώνας (Testudo marginata) στις προστατευόμενες περιοχές του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων» διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στο Μουσείο Βάσως Κατράκη, στο Αιτωλικό. Στόχος είναι να ενημερωθεί το κοινό για τις δράσεις διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων του Φορέα, στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ, καθώς και για την ενεργοποίηση των δράσεων βελτίωσης του καθεστώτος διατήρησης της περιοχής ευθύνης του.

Θα γίνουν επιμέρους παρουσιάσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με τη θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, την βίδρα Lutra lutra, καθώς και για την κρασπεδωτή χελώνα Testudo marginata. Σταθερή επιδίωξη του Φορέα παραμένει η διατήρηση και αξιοποίηση του φυσικού κεφαλαίου των περιοχών του δικτύου Natura 2000 της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και η προώθηση της διατήρησης οικοτόπων και ειδών, διαφυλάσσοντας την σημαντική βιοποικιλότητα των περιοχών.

Η επιστημονική ημερίδα θα είναι ανοιχτή προς το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα εφαρμοστούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή εξάπλωσης της COVID-19.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 356 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 18:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.