Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:50 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 18:16

Πόσοι φοιτητές επέστρεψαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών- Οι εμβολιασμένοι και αυτοί που δεν πέρασαν την είσοδο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ομαλή η επιστροφή» λέει o Πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Χιλιάδες είναι οι φοιτητές στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πατρών μετά από μία μακρά περίοδο τηλεκπαίδευσης. Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με αρνητικό rapid test επέστρεψαν στην δια ζώσης διδασκαλίας και όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr o πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Μπούρας, «η επιστροφή κύλησε ομαλά».

«Οι ελεγκτές ήταν στις θέσεις τους, στα κτίρια και στα αμφιθέατρα και οι φοιτητές έδειχναν τα πιστοποιητικά τους. Δεν παρατηρήθηκε κάποιο σημαντικό πρόβλημα ενώ σε δύο-τρεις φοιτητές που δεν είχαν ούτε πιστοποιητικό ούτε αρνητικό τεστ, δεν επιτράπηκε η είσοδος. Αποχώρησαν. Στη συντριπτική πλειοψηφία οι φοιτητές ακολούθησαν τον νέο τρόπο λειτουργίας. Πρόκειται για 5.000 πρωτοετείς φοιτητές ενώ συνολικά επέστρεψαν στην πόλη 20-25.000.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών ξεπερνά το 70%, των εργαζόμενων το 80% και των διδασκόντων πάσης φύσεως το 90%. Σαφώς υπάρχουν προβλήματα, αισιοδοξώ όμως ότι όλα θα πάνε καλά. Οι φοιτητές έπρεπε να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα, ήταν κάτι που το επιθυμούσαν. Πάμε καλά, συνεχίζω να κάνω έκκληση για εμβολιασμό » ανέφερε ο κ. Μπούρας.

Να σημειώσουμε ότι από το πρωί 60 επιστάτες ελέγχουν αν οι φοιτητές που προσέρχονται τις σχολές διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό ράπιντ τεστ καθώς και σχετικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ακαδημαϊκή ταυτότητα ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Και τα δύο έγγραφα θα πρέπει να επιδεικνύονται σε πιθανό έλεγχο από το εντεταλμένο προσωπικό του ιδρύματος, στο οποίο έχουν ανατεθεί καθήκοντα ελέγχου. Ειδικότερα, οι φοιτητές οφείλουν να τοποθετούν τα δύο έγγραφα πάνω στο έδρανο σε εμφανές σημείο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εντός αιθουσών και εργαστηρίων, όπου πραγματοποιείται εκπαιδευτική διαδικασία.

Κωνσταντίνα Τσίχλα - thebest.gr

Διαβάστηκε 539 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.