Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:37 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 10:02

Σαφάρι ελέγχων από το Σάββατο σε εστίαση και ψυχαγωγία για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωρίς περιοριστικά μέτρα σε «κόκκινες» περιοχές

Σαφάρι ελέγχων ξεκινούν από το Σάββατο μεικτά κλιμάκια της Αστυνομίας και της Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι πολίτες που βρίσκονται σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας τηρούν τα νέα μέτρα, είναι όντως εμβολιασμένοι και έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα αποτελεί «διαβατήριο» για μία σειρά από δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε μεγάλο βαθμό στην επιστροφή στην κανονικότητα και την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, χιλιάδες αστυνομικοί θα χωριστούν σε μικρά κλιμάκια ζητώντας όχι μόνο το πιστοποιητικό του εμβολιασμού αλλά και ταυτότητα, ώστε να διαπιστώνουν αν υπάρχει ταυτοπροσωπία, δηλαδή αν το πρόσωπο που δείχνει το πιστοποιητικό είναι όντως αυτό που αναγράφεται.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Κατεχάκη ώστε το βράδυ του Σαββάτου να ξεκινήσουν τα σχέδια. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στον πληθυσμό, ότι οι εμβολιασμένοι και οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μπαίνουν πλέον σε μια κανονικότητα, αντίθετα από τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς, κάτι που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να προχωρήσει ταχύτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

thebest.gr

Διαβάστηκε 278 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.