Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:24 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 18:20

2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου: Διάλεξη για την παραβατικότητα των ανηλίκων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα πλαίσια των δράσεων του κοινωνικού σχολείου, την Τετάρτη 6/10/2021 και την Πέμπτη 7/10/2021 η Α Τάξη και το ΓΒΒρεφ του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, παρακολούθησαν την παρουσίαση της κας Μανιάκη, Επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου με θέμα «Παραβατικότητα Ανηλίκων, Πρόληψη, Συνέπειες»

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διάλεξη, ακολούθησε γόνιμος διάλογος αποδεικνύοντας ότι προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα.

Η κα. Μανιάκη αναφέρθηκε ενδελεχώς για τις σοβαρές συνέπειες παραβατικής συμπεριφοράς, όπως συκοφαντίες – δυσφήμιση για κάποιο πρόσωπο, παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, χρήση ναρκωτικών και τέλος παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσα από το διαδίκτυο.

Επίσης πληροφόρησε τους μαθητές ότι οι συνέπειες της παραβατικότητας άπτονται ευθύνης και των γονέων – κηδεμόνων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και το κόστος δεν είναι μόνο ψυχικό αλλά και οικονομικό.

Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε απαιτούν παρεμβάσεις τέτοιου είδους για τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών και την ένταξή τους στις μόνιμες δράσεις της υπηρεσίας στα πλαίσια της πρόληψης.

«Ευχαριστούμε θερμά την κα. Μανιάκη για το χρόνο που διέθεσε ώστε να υλοποιηθεί η δράση και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 378 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.