Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 00:48

Παναιτωλικός: Κρατάει τα θετικά, «μαθαίνει» από το αποτέλεσμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ένα μεγάλο «γιατί» και αναθεματίζοντας την τύχη της ομάδας του Λουτσέσκου έφυγαν οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού από το γήπεδο μετά το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το σύνολο του Αναστασίου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχε τρεις ευκαιρίες από αυτές που «δεν χάνονται» και τελικά ηττήθηκε από έναν κατώτερο αντίπαλο. Έναν αντίπαλο που αν και συγκαταλέγεται στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, κλείστηκε στην άμυνα του, «λαχτάρησε» κι «έκλεψε» τη νίκη εκμεταλλευόμενος τις λίγες στιγμές αδράνειας του Παναιτωλικού.

«Πλήρωσε» την αμυντική του αφέλεια

Διπρόσωπη εμφανίστηκε η αμυντική τετράδα του Τίτορμου. Οι αριστεροπόδαροι Χουχούμης και Κορνέλιους είχαν αρκετά καλή απόδοση και «καθάρισαν» κάθε πιθανό κίνδυνο.

Από τη μεριά των Λουί και Βργκοτς, όμως, η ομάδα είχε θέματα. Μεγάλη η ευθύνη αμφότερων και στα δυο γκολ των φιλοξενούμενων. Στο πρώτο ο Μιτρίτα ξέφυγε εύκολα από τον Λουί, ενώ κι ο Βργκοτς δεν πρόλαβε να πάρει σωστή θέση ώστε να διώξει με το κεφάλι. Στο δεύτερο ο Σφιντέρφσκι δίνει κεφαλιά-ασίστ (με υποψία χεριού) προ του Βργκοτς, ενώ και ο Λουί «χάνει» το ανέβασμα του αντίπαλου μπακ που σκόραρε. Ο Αργεντίνος, βέβαια, ήταν αρκετά καλός μεσοεπιθετικά, με όμορφες σέντρες και σουτ.

Όσον αφορά τον κίπερ Ρούσο έδειξε καλά αντανακλαστικά σε τρεις περιπτώσεις, αλλά η θέση που έχει στο πρώτο γκολ είναι αμφιλεγόμενη, χωρίς να μπορεί να πει κανείς ότι φέρει ξεκάθαρη ευθύνη.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους κεντρικούς μέσους, κορυφαίος ο Ντίας

Πολλά χιλιόμετρα, κερδισμένες μονομαχίες, κλεμμένες μπάλες και κυκλοφορία μπάλας από τα κεντρικά χαφ της ομάδας. Μαχητικός και ψύχραιμος ο Τσιγγάρας, σχεδόν ανίκητος ο Φλόρες, σκόρερ, δημιουργός, κόφτης, γενικά «τα πάντα όλα» Ντίας.

Κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, έχοντας απέναντι τους ποιοτικούς αντιπάλους όπως ο Κούρτις, ο Σβαμπ κι ο Αουγκούστο. Σε αυτούς εν πολλοίς οφείλεται και η αγωνιστική κυριαρχία του Τίτορμου. Αξίζει να τονιστεί η αλλαγή του Φλόρες με τον Βαρόνε δε βοήθησε ιδιαίτερα, αλλά μπορεί να δικαιολογηθεί καθώς ο Ουνδουριανός είχε κίτρινη κάρτα.

Εάν οι μέσοι της ομάδας συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς, η εικόνα της θα βελτιώνεται συνεχώς. Ειδικά ο Ντίας έχει ξεκινήσει «μανιασμένος» το πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας πόσο πολύτιμος είναι για τον αγρινιώτικο σύλλογο.

Δημιούργησαν αλλά τα χάλασαν στην τελική προσπάθεια

Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο παραγωγική εμφάνιση απέναντι σε «μεγάλο» αντίπαλο. Αυτή η παραγωγικότητα, όμως, δε μετουσιώθηκε σε γκολ, γεγονός που εν τέλει στοίχισε.

Εξαιρετικός ο Ντουάρτε, δημιούργησε ρήγματα και απειλητικές προϋποθέσεις, ενώ θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ, χάνοντας μια τρομερή ευκαιρία στο 66’.

Στην επανάληψη είχε άξιο συμπαραστάτη τον Μεντόζα, που αντικατέστησε τον μέτριο Μόρσεϊ. Ο Ολλανδός, πέραν της μεγάλης φάσης που είχε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου δε βοήθησε με την παρουσία του. Ο Αργεντινός αντικαταστάτης του, απεναντίας, ήταν πολύ δραστήριος, κέρδισε πολλά φάουλ και κάρτες, ενώ ήταν κι ο εκτελεστής του κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ.

Πειστική εμφάνιση κι από τον Βέργο. Μόνιμη πηγή κινδύνου στο πρώτο μισό, μοίρασε την ασίστ στο δεύτερο και συμμετείχε ενεργά στην καλή μεσοεπιθετική λειτουργία του Παναιτωλικού.

Μοιραίος ο Καρέλης, που μπήκε ως αλλαγή στο γήπεδο και είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 90’. Είναι προφανές ότι χρειάζεται ένα γκολ «εξιλέωσης» και ψυχολογίας, καθώς και στα τρία πρώτα ματς έχει απωλέσει από μια κλασική ευκαιρία για γκολ.

Αξίζει χειροκρότημα και στήριξη

Καταχειροκροτούμενοι έφυγαν παίκτες και προπονητής για τα αποδυτήρια με τη λήξη του ματς, παρά την πικρία της ήττας. Ο κόσμος εκτίμησε την προσπάθεια, το πάθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν άπαντες και περιμένει ανάλογη συνέχεια.

Το φετινό εγχείρημα φαίνεται πως ξεφεύγει από τη νοοτροπία των δυο προηγούμενων ετών και βγάζει τον Παναιτωλικό από τη μιζέρια και την εσωστρέφεια. Η στήριξη σε Αναστασίου και παίκτες, λοιπόν, με μαζική παρουσία στο γήπεδο είναι επιτακτική, ώστε ομάδα και κόσμος να ξαναέρθουν «κοντά», γεφυρώνοντας το χάσμα της αποξένωσης που έχει δημιουργηθεί.

Εμφανίσεις σαν την κυριακάτικη κόντρα στον ΠΑΟΚ βοηθάνε προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά πρέπει να πλαισιωθούν κι από θετικά αποτελέσματα σε παιχνίδια όπως το επερχόμενο έναντι της Λαμίας.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 748 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.