Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 22:47

Τέλος εποχής για το taxisnet – Ήρθε το myaade.gr – Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι είναι η νέα πλατφόρμα myaade.gr, ποιές δυνατότητες προσφέρει

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων Παναγιώτης Καραγιάννης

Την στιγμή που το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από το ΕΝΦΙΑ και την ανάρτησή του, καθώς μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση το υπουργείο Οικονομικών, εδώ και μια εβδομάδα ήδη έχει πραγματοποιήσει την «μετάβαση» στην πλατφόρμα myaade.gr, η οποία σταδιακά θα αντικαταστήσει την πλατφόρμα taxisnet!

Η νέα εφαρμογή που θα αφορά όλους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους, να πάρουν λ.χ. κλειδάριθμο, να αλλάξουν τα στοιχεία της έδρας τους, στοιχεία της επιχείρησή τους, να προστεθούν ΚΑΔ δραστηριότητας κλπ είτε στέλνοντας τα στοιχεία με e-mail, είτε κάνοντας βιντεοκλήση!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων Παναγιώτης Καραγιάννης

«Είναι μια τεχνολογία που ήδη ξεκίνησε νε λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα και σκοπός είναι να «απεγκλωβιστούν» οι εφορείες και να σταματήσουν οι ουρές έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα ο φορολογούμενος να εξυπηρετηθεί άμεσα. Είναι στην αρχή ακόμη, υπάρχουν αρκετές δυσλειτουργίες, αλλά με τον καιρό πιστεύω πως θα ξεπεραστούν και θα μπορέσουμε να κάνουμε ευκολότερα την δουλειά μας, αλλάζοντας ό,τι χρειάζεται άμεσα και θα βοηθήσει σημαντικά. Η δυνατότητα της βιντεοκλήσης είναι ακόμη λίγο δύσκολη, γιατί τα ραντεβού είναι ακόμη περιορισμένα και γίνονται μόνο προς το παρόν μετά τις 10 το πρωί.

Είναι μια αναβάθμιση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την ηλεκτρονική διαβίβαση των στοιχείων. Ουσιαστικά αναβάθμισαν το σύστημά τους για να δέχονται διάφορα στοιχεία χωρίς την φυσική παρουσία. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης αυτής έχει ενταχθεί εδώ και καιρό η δυνατότητα στους συμβολαιογράφους να παίρνουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, όταν συντάσσουν συμβόλαια, έχει συνδεθεί η εφαρμογή, ώστε ο συμβολαιογράφος να βλέπει τις οφειλές του πελάτη για να συντάξει το συμβόλαιο κλπ.

Η εφαρμογή myaade.gr αφορά όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, απλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η ευελιξία αυτή για την περίπτωση που γίνεται διακοπή της δραστηριότητας και υπάρχουν πάγια και εμπορεύσιμα στοιχεία σε μια επιχείρηση. Στην περίπτωση αυτή ο φορολογούμενος πρέπει να πάει στην Δ.Ο.Υ., θα ενταχθούν και οι περιπτώσεις αυτές στην νέα εφαρμογή, αλλά στο μέλλον» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων Παναγιώτης Καραγιάννης, ο οποίος όμως τοποθετήθηκε και για την κοροϊδία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε του υπουργείου προς τον κλάδο του!

«Σαν ομοσπονδία είδαμε μέσα από το δελτίο τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων την κοροϊδία προς εμάς. Ουσιαστικά επαίνεσε τον εαυτό της ότι μέσα σε 112 ημέρες υποβλήθηκαν οι φορολογικές δηλώσεις.  Δεν είναι 112 μέρες, είναι ψέμα και μύθος αυτό. Λένε πως στις 27/5 ξεκίνησε το σύστημα, αλλά η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε 1/07, άρα μιλάμε για 1 μήνα μείον από τις 112 μέρες. Συνεπώς δεν είναι έτσι… Καυχιόντουσαν πως είχαν έτοιμη την εφαρμογή, αλλά τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Αντιδρούμε σαν κλάδος και πιστεύουμε πως δεν είναι σωστό η ΑΔΔΑΕ να μας κοροϊδεύει σαν επαγγελματίες, η οποία μας έβαλε μέσα στο καλοκαίρι να «τρέξουμε» τις δηλώσεις, ενώ δεν ήταν έτοιμη να τις διαβιβάσει. Μας εμπαίζει και εμάς και τους φορολογούμενους. Απαιτούμε να αλλάξει ο νόμος και να οριστεί ημερομηνία έναρξης και λήξης των φορολογικών δηλώσεων, ώστε όλοι λογιστές και φορολογούμενοι να γνωρίζουν. Αλλά αυτό απαιτεί την ενεργοποίηση του δημοσίου και των φορέων του για να είναι έτοιμοι, πράγμα που δεν συνέβη και γι αυτό μιλάμε για εμπαιγμό».

Τι προσφέρει το myaade.gr

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως μέσω της νέας εφαρμογής myaade.gr οι φορολογούμενοι και οι λογιστές θα μπορούν να

να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ (ρυθμίσεις, φορολογία ακινήτων και οχημάτων, ηλεκτρονικά βιβλία myDATΑ, κλπ), βρίσκοντας γρήγορα την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει
να διαχειριστούν το λογαριασμό και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, να μεταβάλλουν στοιχεία της επιχείρησής τους
να δουν τις οφειλές, πληρωμές και των επιστροφές τους και να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους
να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο
να υποβάλλουν τα αιτήματά τους ψηφιακά προς την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία)
να κλείσουν ψηφιακά ραντεβού (προσεχώς) με υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία).

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 664 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.