Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:31 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 22:30

Σχολικές καθαρίστριες: Ολιγοήμερη καθυστέρηση παρά οι μισές καθαρίστριες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο τύπος με τετραγωνικά των αιθουσών που έφερε την αδικία της μικρότερης χρημαδότησης 

Το θέμα των σχολικών καθαριστριών επανήλθε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου με αφορμή σχετικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης καθώς η έναρξη της σχολικής χρονιάς σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι δεν βρίσκονταν όλες οι καθαρίστριες στη θέση τους, καθότι δεν είχαν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι δήμοι έλαβαν λιγότερα χρήματα για τις σχολικές καθαρίστριες από το Υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα στην περίπτωση του Δήμου Αγρινίου το κενό που φτάνει τις 180.000 ευρώ να καλυφθεί από τα ίδια έσοδα του Δήμου, μετά από σχετική απόφαση της δημοτικής αρχής.

O αντιδήμαρχος Παιδείας Χρ. Ζαρκαβέλης

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Χρ. Ζαρκαβέλης η καθυστέρηση οφείλονταν στο γεγονός ότι από τη στιγμή που ο Δήμος βάζει χρήματα για να καλύψει το κενό που δημιούργησε η μικρότερη φέτος κρατική επιχορήγηση χρειάστηκε χρόνος για να βρεθούν τα χρήματα, να περάσει το θέμα από την οικονομική επιτροπή και ακολούθως να βγει η προκήρυξη και να προχωρήσει η διαδικασία κάτι που έφερε μία ολιγοήμερη καθυστέρηση.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαβέλη με το νέο σύστημα, όπου οι σχολικές καθαρίστριες εντάσσονται στην υπηρεσία καθαριότητας και όχι στη σχολική επιτροπή δημιουργούνται επιπλέον δυσλειτουργίες στο σύστημα. Πάντως παρ’όλα αυτά αρκετές ήταν οι καθαρίστριες που με εθελοντική τους πρωτοβουλία εμφανίστηκαν στις θέσεις τους και στα καθήκοντά τους πριν καν υπογράψουν τη σύμβαση τους.

Στη συζήτηση του θέματος παρενέβη και ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξηγώντας ότι φέτος η επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν μικρότερη, γιατί υπολογίστηκε με έναν τύπο που βασίζονταν στα τετραγωνικά των αιθουσών.

Όπως σχολίασε ο Γιώργος Παπαναστασίου αυτό είναι άδικο για δήμους, όπως ο Δήμος Αγρινίου, που διαθέτει πολλά διάσπαρτα σχολικά κτίρια, ενώ αναφορικά με την καθυστέρηση που σημειώθηκε είπε χαρακτηριστικά ότι είναι προτιμότερο που υπήρξε μία καθυστέρηση ολίγων ημερών, παρά να πηγαίναμε σε μία προκήρυξη με βάση τα μειωμένα χρήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και με τις μισές καθαρίστριες.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 323 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.