Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 16:32

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 64η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Θαύματα ως κατάλυση των φυσικών νόμων μέσα στη βίβλο δεν αποδεικνύονται ιστορικά.

- Σύμφωνα με όλες τις έρευνες έχει γίνει αναμφισβήτητο ότι όλες οι ψυχικές λειτουργίες συνδέονται στενά με ηλεκτροχημικά συμβάντα μεταξύ των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και αυτά λειτουργούν με τους νόμους της φυσικής.

- Ο εγκέφαλος με τις ασυνείδητες κινήσεις των νευρώνων προηγείται μόνιμα απο την εκδήλωση της θελησής μας.

- Ποινικά υπεύθυνοι είμαστε όταν είμαστε σε θέση να εξαρτάμε τις αποφάσεις μας απο λογικές σκέψεις, συνεπώς όταν είμαστε σε θέση να αξιολογούμε κριτικά τις επιθυμίες μας.

- Η βούλησή μας είναι ελεύθερη όταν υποτάσσεται στην κρίση μας για το τι είναι ορθό να θέλει. Η βούληση είναι ανελεύθερη, όταν κρίση και βούληση δεν συμπίπτουν.

- Ο βήχας, ο ιδρώτας και το όνειρο είναι ανελεύθερες και μάλιστα συχνά ασυνείδητες ενέργειες.

- Στο νεογέννητο βρέφος αναπτύσσεται το πνεύμα του ανθρώπου μόνο στην κοινωνική συμβίωση με την αμοιβάια αλληλεπίδραση, με συνεργασία και διδασκαλία.

- Αντικειμενικά δεν υπάρχουν οσμές (ευωδίες ή δυσωδίες) αλλά μόνον πτητικές ουσίες, που καθώς εξαερώνονται, φθάνουν στη μύτη μας, ερεθίζουν τον βλεννογόνο υμένα της μύτης και δημιουργούν τις οσμές αυτές.

- Οι θρυλικές διαμορφώσεις των ευαγγελικών διηγήσεων υπάρχουν στα λεγόμενα απόκρυφα ευαγγέλια, τα οποία αποκύρηξε η εκκλησία.

- Αν σταματήσεις, το μέλλον θα σου φύγει μπροστά. Για αυτό συνεχώς προχώρα.

- Τα πράγματα δεν πεθαίνουν ποτέ. Μένουν για να μας διδάσκουν την ιστορία.

- Ο σκεπαρνάς μοιάζει με το πετροχελίδονο. Είναι ένα αποδημητικό πουλί που το μήκος του φθάνει τα 23 εκατοστά και το άνοιγμα των φτερών του τα 60 εκατοστά. Είναι το πουλί που μπορεί να πετάξει συνεχώς για 200 μέρες. Ναι μέρες 200.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1400 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!